MTG Başkanı Koral Bozkurt, kulübü yenileme adına yaptıkları ciddi harcamaların boşa gittiğini, Eski Eserler Dairesi ile sıkıntıların devam ettiğini belirtti

Mağusa Türk Gücü Başkanı Koral Bozkut, yeni hükümetten kulübü başka bir yere taşımak için taleplerinin olacağını belirterek, Eski Eserler Dairesi ile yaşadıkları sıkıntıya atıfta bulundu, “Ciddi harcamaları boşuna yapıyoruz, ilerleyemiyoruz. Artık MTG’nin Kaleiçi’nden çıkma zamanı geldi diye düşünüyoruz” dedi.

Bozkurt: Sağlık olarak gördük ki, başlasak bitiremeyecektik

Genç TV ekranlarında yayınlanan Vizyon Futbol programında konuşan MTG Başkanı Koral Bozkurt, açıklamalarda bulundu. 2020 yılının sadece ülkemiz için değil dünya için sürpriz bir yıl olduğunu, sağlıkta ciddi sıkıntıların yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini belirtti. Kendilerinin futbolun bu yıl oynanmasını istediğini, ona göre yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Bozkurt, “Geçtiğimiz yıl kazandığımız şampiyonluğu devam ettirmek istiyorduk. Sağlık olarak gördük ki başlarsak bitiremeyecektik. Ondan dolayı böyle bir karar alındı” dedi. Futbol ailesi olarak Sağlık Kurulu’na iletilen isteklerinin ortada olduğunu ancak bir türlü gerçekleşmediğini ifade eden Bozkurt, “Önümüzdeki yılı sabırsızlıkla bekliyoruz. Hem ülkemiz hem dünya için pandeminin yok olduğu, sağlıklı günlerde futbolla buluşacağımıza inancımız var” dedi.

“Spor Dairesi’ndeki yönetim, futbol için fiyaskoydu”

Spor Dairesi’nin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlanması ile ilgili soru üzerine Koral Bozkurt, “Spor Dairesi yönetimi, orada görev yapan arkadaşlarımız ciddi anlamda Kıbrıs futbolu için fiyaskoydu” dedi. “Hiçbir şeyin yapılmadığı bir dönem yaşadık” diyerek sözlerini sürdüren Bozkurt, “Yeni bakanımız ve Spor Dairesi’nde kim görev yapacaksa inşallah spor için daha faydalı şekilde görev yaparlar” dedi.

“Bize bir kuruşluk yardımları olmadı”

“Daha önce de dile getirdim; Spor Dairesi 10 yıldır hangi kulübe, hangi bölgeye ne yatırım yaptı, açıklasın” şeklinde konuşan Bozkurt, “Biz Mağusa’da tesis yaptık, bize bir kuruşluk yardımları olmadı. Çıkıp açıklasınlar. Yönetim Kurulu olarak bizim Mağusa’da dükkan projemiz vardı. O da emirnamede takılı kaldı. Emirname yakın zamanda gündemden kalkarsa biz MTG olarak 23 adet dükkanın 11 adet olan ilk etabını yapacağız” açıklamasını yaptı.

“Kulübü başka yere taşıma adına yeni hükümetten talebimiz olacak”

Kulübü yenileme konusunda sıkıldıklarını ifade eden MTG Başkanı Bozkurt, “Geçenlerde fırtına oldu, Canbulat Stadı’nın tribünlerinin brandalarının bir kısmı yırtıldı. Kalıcı bir şeyler yapamıyorsun, yaptığın yıkılıyor” dedi.

Devamlı Eski Eserler Dairesi ile bir sıkıntı yaşadıklarını aktaran Bozkurt, “Bizim Mağusa Türk Gücü’nü başka yere taşıma adına yeni hükümetten talebimiz olacak. Ciddi harcamalar yapıyoruz ama boşuna yapıyoruz. İlerleyemiyoruz. Artık MTG’nin Kaleiçi’nden çıkma zamanı geldi diye düşünüyoruz. Işıklandırma için de söz verildi ama hiçbir şey yapılmadı. Tamamen her şeyi kendimiz yapıyoruz ama Spor Dairesi istediği yerlere yardım yapıyorlar” şeklinde konuştu.

(Yenidüzen)