Ülkemizi erkenden seçime götürecek Bakanlar Kurulu belirlendi. Büyük bir yükü üzerine alan, ülkedeki çözülmez denilen sorunlara çare olacak Bakanlar Kurulu’nun yeni üyelerini kimse açıklamadan gazetemiz duyuruyor.

Yeni kabinede, Başbakanlık görevini Dayı üstlendi. Adeta ateşten bir gömlek giyen Dayı’ya şimdiden hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.  Dayı ilk iş olarak diğer kabine üyeleri arkadaşları arasında uyum sağlanması için bir yeme içme partisi düzenlemeyi planlıyor.

Mamma Bakanı Balım

Yeni kabinede Mamma Bakanlığı görevi Balım’a verildi. Balım halkın vergilerinden oluşacak mammaları önce kendine arda kalanları da diğer bakanlıklara dağıtacak. Bu zor ama bir o kadar da kazançlı görevde Balım’a başarılarak dileriz.

Arsalar ve vatandaşlıklar Fırlama 1’den sorulacak

İçişleri Bakanlığı görevini de Fırlama 1 kaptı. Fırlama 1, görev süresi boyunca daha çok kedi arkadaşımızı hem Bakanlar Kurulu hem de Nüfus Dairesi vasıtasıyla aramıza katmayı hedeflerken, ayrıca yandaş kedi dostlarına kırsal kesim arsaları dağıtacağını açıklamıştı.

Kapalı Maraş’ın fare ve yılanlarını Leyla dağıtacak

Dışişleri Bakanı Leyla oldu. Leyla, ülkemizin dış temsilciliklerinde görev yapacak kişileri tayin edecek. Maraş’ın hangi şekilde açılırsa açılsın kesinlikle açılmasını destekleyen Leyla, kapalı bölgenin açılmasıyla ortaya çıkan fare, yılan ve çıyanlarla kedilerinin daha iyi besleneceklerini ve bunun da ülke ekonomisine büyük faydası olacağını dile getirdi.

Lokum kabloyla mamma getirecek

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı koltuğuna Lokum oturdu. Lokum, kabloyla Türkiye’den mama getireceğini açıklamıştı. Önceki gün bit televizyon programına katılan Lokum, Türkiye’den kabloyla adaya ulaşacak olan mama ile kedilere daha ucuz ve kaliteli mama yeme fırsatı sunacağını belirtmişti.

Fırlama 2, Spor Dairesi’ni kaptı

Her bakanın almak istediği Spor Dairesi, Eğitim Kültür ve Spor Bakanlığı adı altında teknokrat üye Fırlama 2’nin oldu. Fırlama 2, Spor Dairesi ve Piyangolar Birimi’nde oluşacak yüklü mammayı tek başına götürme planı kursa da, teknokrat olarak bulunduğu bu kabinede siyasilerin gözü üstünde olacak.

Onursal, Bakan olduğunu karantinada öğrendi

Bakanlar Kurulu listesine son anda eklenen ve yurt dışından gelmesi hasebiyle bir süredir karantina merkezinde bulunan Onursal, karantina süresinin dolmasıyla birlikte diğer kabine üyesi arkadaşlarıyla buluşmayı dört gözle bekliyor. Turizm ve Çevre Bakanı görevini aldığını karantina odasında olduğu bir anda televizyondan öğrenen Onursal haberi alır almaz büyük mutluluk yaşadı. Onursal’a da teknokrat olarak bulunduğu bu kabinede başarılar dileriz.

Dayı’ya 2 bakanlık daha

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı makamlarına bir atıma yapılmadığı, içerisinde bulunduğumuz pandemi şartları nedeniyle bu iki bakanlığı da Başbakan Dayı’nın idare edeceği öğrenildi. Çok da fazla mamma olmayan bu iki bakanlıkta işleyişin nasıl olacağını ilerleyen günlerde sizlerle birlikte biz de izleyeceğiz.

Halayık, Başbakanlık Müsteşarı

Başbakan Dayı’nın en güvendiği isim olan Halayık bakanlık alamasa da Başbakanlık Müsteşarı olarak önemli bir görev üstlendi. İşleri Başbakan Dayı’ya gerek kalmadan çözecek olan Halayık, bu yolla önemli bir kazanım sağlayacağı ve belki de ilk seçimlerden sonra Mamma Bakanlığı koltuğuna oturacağına inanıyor.