Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nde, Gazimağusa ve İskele ilçelerinde seçimi kazanan milletvekilleri mazbatalarını aldı.

Milletvekillerine mazbatları, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ndeki İlçe Seçim Kurulu’nda bugün düzenlenen törenle Gazimağusa ve İskele İlçe Seçim Kurulu Başkanı Gülden Çiftçioğlu tarafından verildi.

Mazbata törenine, yurt dışında olduğu bildirilen Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif ile Toplumcu Demokrasi Partisi Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli ve DP-UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı katılmadı.

28 Temmuz’daki seçimlerde Gazimağusa ve İskele ilçelerinden toplam 18 milletvekili seçilmiş ve bu seçimlerde  iki ilçeden Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) 7,  Ulusal Birlik Partisi (UBP) 5, DP-UG 5 ve TDP 1 milletvekili çıkarmıştı.

 

ÇİFTÇİOĞLU
Mazbata töreninde konuşan İlçe Seçim Kurulu Başkanı Gülden Çiftçioğlu, demokrasinin temellerinden birinin seçimler olduğunu belirterek, “Seçimlerin amacı halkın hür iradesinin verdiği oylarla belirlenmesidir. Bu süreç bu yüzden büyük önem taşıyor” dedi.

Seçim süreçlerinde, siyasi partilere, adaylara ve ilçe seçim kurullarına büyük görevler düştüğünü kaydeden Çiftçioğlu, tüm siyasi partilerin, adayların ve İlçe Seçim Kurulu’nun seçim sürecinden başarıyla çıktığını, siyasi partilerin ve adayların  Seçim Yasası’na ve demokratik teamüllere uygun ve olgunlukla hareket ettiklerini söyledi.

Çiftçioğlu, seçime katılan tüm parti ve adaylara, ülke demokrasisine yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür ederek, seçilen milletvekillerine  başarılar diledi.