Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili adayı Ceyhun Ümiter, bir çok yasanın mecliste beklemesinden dolayı sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, amacının yasaların ivedi şekilde meclisten geçmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Ümiter, uzun yıllar boyunca sağlık alanında kamu gorevlisi ve bürokrat olarak çalıştığına dikkat çekerek, sivil toplum örgütlerinde de aktif görev almanın kendisine çok büyük tecrübe kazandırdığını savundu.

Kıbrıs Arena’ya konuşan Ümiter, bilgi ve deneyimini sosyal yaşamın her alanındaki kişi ve kitlelere ulaştırabilmek ve temelinde kamu yararı olan yasaların Meclis’ten geçebilmesi, daha şeffaf ,daha hesap verilebilir, daha adil ve demokratik bir siyasetin yeniden yapılandırılmasına katkı sağlayabileceğine olan inancını belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP)’nin hükümette olduğu her dönemde ülke için kalıcı ve önemli icratlara imza atmış bir parti olduğunu savunan Ümiter konuşmasını şöyle sürdürdü;

‘’Bunun en yakın örneğini 4’lü hükümet döneminde de gördük, dövizin yüzde 100 artmasına ve sel felaketi olmasına rağmen hem ekonominin rahatlatılması adına hem de sağlıkta güzel icraatlar yapılmıştır. Kısa bir hatırlatma yapmam gerekirse hayat pahalılığı %29’a çıkmasına rağmen 2011 öncesi kamu çalışanlarına %34, 2011 sonrası kamu çalışanlarına ise % 38 hayat pahalılığı verilmişti. Asgari ücrete ise % 45 artış yapılmıştı. Yine sağlık alanında Bulaşıcı Hastalıklar Yasası ve Kanser Hastalığı Bildirim Yasası yapılmıştır. Kalkanlı Yaşam Evi açılarak, çocuk yoğun bakımı kuruldu. Dikmen’de Sağlık Merkezi açılarak, Koruyucu Halk Sağlığı Birimi kuruldu.’’