Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 23 Ocak’ta yapılacak Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’ne yönelik seçim bildirgesi Genel Başkanı Tufan Erhürman tarafından açıkland

CTP Lideri Tufan Erhürman pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntılı sürecin yanına ekonomik sıkıntılar da eklendiğine vurgu yaparak, “CTP olarak tespitimiz ülkenin ve halkın yapılan hatalar nedeniyle bu hale getirildiğidir” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun Türk Lirası’nın (TL) değil, yönetememekle ilgili olduğuna işaret eden Erhürman, kurultay, genel sekreterlik seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi ile uğraşanların, “halk için ne yaparım” kaygısı bulunmadığını anlattı.

Erhürman bu konuda şöyle devam etti:
“Hiçbir noktada ‘biz hükümette olsaydık hiçbir sıkıntı yaşanmazdı’ demedik ‘ama her noktada krizin yaşandığı bir ortamda bu ülke yönetilseydi yaralar büyümezdi’ dedik. TL’nin değer kaybının yaşandığı dönemlerde biz de hükümet olduk. Şimdi hükümette olan arkadaşların bize anlatması gereken şeyler var.
Pandemi varken ve hayat durmuşken okulları kapatıp hiçbir plan yapmadılar. Kamu okullarında okuyan çocuklarımızın bir kısmı tam gün diğer kısmı yarım gün okula gidiyor. Nasıl oldu da tüp gaz zamlandığı halde piyasada yok. Nasıl oldu da akaryakıtta sıkıntı yaşar olduk.
Nasıl oldu da bunlar yaşanırken bir kaygı hissetmediler. Hissetmediler çünkü yönetemediler.”

UBP zihniyetinin son dakikaya kadar halka zarar vermeye devam ettiğine dikkat çeken Erhürman, “Asgari ücreti belirledik dediler ama hala işçi ne alacağını işveren ne vereceğini bilmiyor. ‘Tavşan kaç tazı tut’ diyorlar. Aynı zihniyet değil mi pandemi dönemi 1500 TL için insanları birbirine düşüren. Sıkıştıkça yüksek faizden borçlanan hesabını kitabını yapmadan ülkeyi bu hale getiren onlardır” şeklinde konuştu.
Tufan Erhürman, insanlar perişanken 586 milyon lira protokolden ayırıp külliye yapmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıya olduğumuzu hatırlatırken, 586 milyon TL’nin külliye için değil, halk için harcanması gerektiğini ifade etti.