Mühür… Mühürde seçmenler destelemek istedikleri partinin ambleminin altındaki karenin içine bir defa “evet” mührü basacak. Her mühürle o partinin 50 milletvekili adayına 1 oy gidecek.

Mühür ve tercih… Seçmenler mühür vurdukları partinin 50 adayı arasında kalemle tercih yapabilecek. Her ilçeden aday tercih etme zorunluluğu yok ancak tercih yapılacak ilçedeki adayların yarısı kadar tercih yapma şartı var. Buna göre; Lefkoşa’da 16 adaydan 8’ine, Gazimağusa’da 13 adaydan 6’sına, Girne’de 11 adaydan 5’ine, Güzelyurt’ta 3 adaydan 1’ine, İskele’de 5 adaydan 2’sine, Lefke’de 2 adaydan 1’ine tercih yapılabilecek.

Karma… Karmada mühür kullanılmayacak, kalemle adaylar arasından seçim yapılacak. Kural, en az 23 en fazla 50 adaya oy vermek. Oylar en az iki parti veya bir parti ve bir bağımsız arasında paylaştırılacak. Her ilçede oy kullanma zorunluluğu yok. Ancak oy kullanılacak ilçede oylar karışık kullanılacak ve en az aday sayısının yarısı kadar adaya oy verilecek veya en fazla o ilçedeki aday sayısı kadar adaya karışık şekilde oy verilecek. Buna göre; Lefkoşa’da en az 8 en fazla 16; Gazimağusa’da en az 6 en fazla 13; Girne’de en az 5 en çok 11; Güzelyurt’ta en az 1 en çok 3; İskele’de en az 2 en fazla 5; Lefke’de en az 1 en çok 2 adaya oy verilebilecek.