Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “bugüne kadar Kıbrıslı Türklerin hayrına ne yapıldıysa CTP’nin yaptığını, bundan sonra da CTP’nin yapacağını” söyledi. 
CTP Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre Erhürman, işçinin, emekçinin hakkını CTP’nin verdiğini, barış için çözüm için CTP’nin mücadele ettiğini, sosyal ve ekonomik hakları CTP’nin kazandırdığını belirtti. Erhürman, 23 Ocak seçimlerini göstererek, “Yaptık, yine yaparız” dedi. 
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bu akşam 51’inci kuruluş yıldönümünü kutladı. Lefkoşa’da gerçekleşen resepsiyona partililerin yanı sıra, güneyden konuklar ve sivil toplumun temsilcileri katıldı. Kutlamada 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve CTP’nin eski genel başkanları yer aldı.
“Bizim ne olduğumuz nerede durduğumuz herkesin bildiği bir şey. Bize durmadan laf yetiştirenlerin de nerede durduğunu herkes biliyor” diyen Erhürman, bir tarafta ‘çözümsüzlük çözümdür’ diyenlerin var olduğunu diğer tarafta 51 senedir kale gibi durarak federal çözüm diyenler olduğunu söyledi. 
Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir tarafta halkımızı hapsetmeye, tutsak etmeye, dünyaya kapatmaya çalışanlar var. Halkımızı Sarayönü’nden öteyi görmez hale getirmeye çalışanlar var, bir tarafta da ‘biz bu halkı dünyayla, Avrupa’yla, uluslararası camiayla buluşturacağız’ diyenler var. Bir tarafta ‘biz kendi ayaklarımızın üzerinde duramayız’ diyenler var diğer tarafta 51 yıldır kale gibi duran, ‘kendi ayaklarımızın üzerine duracağız, kendi kendimizi yöneteceğiz’ diyen biz varız, CTP var”