DÜNYA KULLANIYOR, KIBRIS'TA DA VAR...Tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan Mora Terapi yöntemi, ülkemizde sadece Psikolog Seral Devaşan'ın sahibi olduğu Mora Terapi Merkezi'nde 6 yıldan bu yana uygulanıyor. Mora Terapi ile tanışanlar, sağlıklı bir yaşama adım atıp, hayat kalitesini artırıyor

Kilo problemi yaşıyor ve kilo veremiyorsanız, sigara-alkol gibi bağımlılıklarla mücadele edemiyorsanız, migren gibi ağrılarınız yaşam kalitenizi zorluyorsa ya da korku ve kaygı gibi psikolojik sorunlar yaşıyorsanız, Mora Terapi ile bunlardan kurtulmak mümkün.

Tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılan Mora Terapi yöntemi, ülkemizde sadece Psikolog Seral Devaşan'ın sahibi olduğu Mora Terapi Merkezi'nde 6 yıldan bu yana uygulanıyor.

Devaşan, Mora Super Plus cihazı ile yapılan uygulamaları North Cyprus UK Gazetesi'ne anlattı.

Zararlılar vücuttan siliniyor, sağlıklı frekans veriliyor

Mora isminin, bu tekniğin yaratıcıları, Dr. Franz Morell ve Dr. Eric Rasche'nin soyadlarının ilk hecelerinin birleşimiyle oluştuğunu belirten Devaşan, Dr. Morell'in, 70'li yılların ortalarında, damadı Elektrik Elektronik Mühendisi Eric Rasche ile birlikte, vücudun kendi salınımlarını analiz edebilen ve bu salınımları insan vücuduna geri verebilen bir cihaz geliştirdiğini ve buna Mora adını verdiğini ifade etti.

Seral Devaşan, Mora cihazlarıyla yapılan terapide, alkol, sigara gibi zararlı maddelerin frekanslarının vücuttan silindiğini, Renk ve Bach Çiçekleri Terapisi ile de sağlıklı olan frekans bilgilerinin kişinin vücuduna verildiğini söyledi.

Devaşan, uygulamaların oturma pozisyonunda gerçekleştiğini, vücudun belirli bölgelerine elektrotlar yerleştirildiğini ve bu sayede sağlıklı frekansların yayılmasının sağlandığına dikkat çekti. Seral Devaşan, kişilerin, uygulama esnasında herhangi bir ağrı hissetmediğini ve bunun yan etkisiz bir yöntem olduğunu belirtti. Devaşan, ayrıca, randevuların haftada bir kez, bir saat süren seanslar şeklinde ayarlandığını bildirdi.

Un, şeker, nişasta ve çikolataya düşkünlük son buluyor

Klinikte yapılan uygulamalardan biri olan kilo terapisi hakkında bilgi veren Mora Terapi Merkezi Direktörü Seral Devaşan, bu tedavi ile kişinin, beyaz un, şeker, nişasta ve çikolata gibi kilo aldırıcı gıdaları tüketme miktarının kolaylıkla azaltılması ve bu gıdalara olan düşkünlüğünün giderilmesinin sağlandığına vurgu yaptı.

Aynı zamanda kişiye verdikleri beslenme önerileriyle yeme alışkanlıklarının düzene girmesi ve daha sağlıklı yeme alışkanlığı geliştirmesinin desteklendiğine işaret eden Devaşan, şunları kaydetti:

"Mora cihazıyla yapılan işlemlerin metabolizma üzerindeki dengeleyici etkisi ile kişi çok daha kolay şekilde kilo verir. Kilo verme programı toplam 8 seans içeriyor. 8 seansın 4'ü gıdalara, diğer 4 seans ise strese yöneliktir. Burada amaç kişiye sağlıklı beslenme alışkanlığını kazandırmaktır. Aynı zamanda kişinin moral motivasyonunu yüksek tutarak kilo verme sürecine devam ettirmek ve duygusal beslenmelerin de önüne geçerek kilo vermeyi kalıcı hale getirmektir".

İlk seansta sigarayı bırakmak mümkün

Sigara bağımlılığı terapisinde ise Mora cihazının, kişinin içtiği son sigaradan aldığı frekans bilgisini vücuda ters çevirip vererek, sigara maddesine karşı vücutta isteksizlik halinin yaratıldığını söyleyen Devaşan, şöyle devam etti:

"Mora cihazıyla yapılan terapi, 3 seanstan oluşur. İlk seansta kişi sigarayı bırakır ve sigara eskisi gibi zevk vermez hale gelir. Başarı oranı, yüzde 90'dır. Diğer 2 seans, destek maksatlıdır.

Özellikle bu uygulama, kişilerin sigarayı bırakmaya çalışırken yaşadığı yoksunluk belirtilerini önleyicidir.

Örneğin, iştah artması, sinirlilik, dalgınlık, konsantrasyon bozukluğu, kabızlık ve sigara içme isteğini vs. önleyicidir. Bu işlemle ayrıca, vücutta birikmiş olan zehirli ve toksik maddeler vücuttan hızla atılır".

Alkol bağımlılığından kolaylıkla kurtulun

Seral Devaşan, alkol bağımlılığı terapisinde, Mora cihazlarının etkisiyle vücutta, fazla alkol tüketme kaynaklı sağlıksız frekans bilgisinin silindiğini ifade ederek, böylece kişinin aldığı alkol miktarının azaltmasının veya alkolü tamamen bırakmasının kolaylaştığını söyledi.

Devaşan, terapilerin ortalama bir saat sürdüğünü ve 4 gün ara ile yapıldığını belirterek, Mora cihazlarıyla yapılan alkol bırakma terapilerinde Bach Çiçekleri kullanıldığını; bununla hastanın psikolojik durumunun desteklendiğini ve alkolü bırakma sürecinin uzun vadeli kalıcı olmasının hedeflendiğini kaydetti.

Terapilerde cihazın yanı sıra kişisel gelişimle ilgili konular işlendiğini belirten Devaşan, " 'Hayır' diyebilme, karar verme, kendini ifade etme, kendini tanıma, öfke kontrolü gibi becerilerin kişiye kazandırılması, bağımlılık tedavilerinde çok önemli bir rol almaktadır" dedi.

Mora cihazıyla ağrılara son verin

Ağrı tedavileri ile ilgili de bilgiler veren Devaşan, bu tedavinin vücutta ağrı ile birlikte oluşan blokajı açmaya yönelik olduğunu anımsattı.

Seral Devaşan, ağrılı bölgeden yayılan negatif sinyallerin, Mora cihazlarıyla yapılan özel programlar ve renk terapisi yöntemiyle giderildiğine dikkat çekti.

Duygu bozukluğunu gidermek de mümkün

Psikolojik tedavilerde ise Bach Çiçekleri terapisinin kullanıldığını belirten Devaşan, çiçeklerin ve bitkilerin iyileştirici özlerinin olduğunu ve bu özlerin frekanslarının cihaza kayıtlı olduğunu belirtti.

Seral Devaşan, kişiye özel seanslar şeklinde uygulanan frekansların birçok duygu durum bozukluğunda önemli derece etki etiğini; dikkat dağınıklığı, stres, öfke sorunu, kaygılar, korkular, kararsızlık, takıntılı olma, umutsuzluk, çaresizlik, yalnızlık hisleri, dış etkilere, fikirlere hassaslık, belirsizlik hisleri gibi birçok farklı duygusal durumda kullanıldığını ve belirgin iyileşmeler gözlemlediğini vurguladı.

Kilo problemi yaşayanlar ve sigarayı bırakmak isteyenler çoğunlukta

Seral Devaşan, sigarayı bırakmak isterken bir yandan da kilo ve alkol tedavisi yaptırmak isteyen birine tümünü bir arada bırakmasını tavsiye etmediğine de işaret etti ve şu ifadeleri kullandı:

"2 ya da 3 tedaviyi bir arada yapmak zorlayıcıdır. Kişiyi sıkmadan ve sağlıklı sonuç elde etmek için problemin önceliğine göre karar verilir ve sırayla terapi programına başlatılır. Genellikle farklı terapi programına geçmek için 1- 2 ay ara verilebilir."

Psikolog Seral Devaşan, kliniğe en çok kilo problemi yaşayanlar ve sigarayı bırakmak isteyenlerin başvurduğuna dikkat çekerek, son yıllarda psikolojik sorunlar ve alkol bağımlılığı yaşayanların başvurularında artış meydana geldiğini belirtti.

Ağrı terapileri hakkında bilgi alanların arttığını, bu nedenle başvuruların artacağını düşündüğünü söyleyen Devaşan, kol, omuz, boyun, diz, bel vs. ağrılarında inanılmaz sonuçlar aldığını ifade etti.

Destek ve memnuniyet önemli

Psikolog Seral Devaşan, danışanlarının memnuniyeti ve onların tavsiyeleri sonucunda 6 yıldan bu yana hizmetlerine devam ettiğini kaydederek, tüm dünyanın kullandığı Mora Tedavilerini Kuzey Kıbrıs'a taşırken, ailesinin büyük desteğini gördüğünü söylemeden edemedi.

Psikolog Seral Devaşan, daha fazla bilgi için kendisine Facebook'taki 'Mora Terapi Merkezi-Kıbrıs' sayfasından ya da 0548 860 66 72 numaralı telefondan ulaşılabileceğine dikkat çekti. Devaşan, ayrıca www.kurtuluyorum.com isimli web sitesinde daha çok bilginin yer aldığını belirtti.