İngiltere, Heathrow Havaalanı'nda aktarma yapan bir yolcunun Mers Virüsü taşıyor olabileceği şüphesiyle uyarı yayınladı

 

İngiltere, başkent Londra'daki ülkenin en büyük havaalanı Heathrow'da aktarma yapan bir yolcunun MERS virüsü taşıyor olabileceği şüphesiyle uyarı yayınladı.

 

İngiltere Toplum Sağlığı'ndan yapılan uyarıda, geçen hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan kalkan uçakta bulunan Suudi bir yolcunun Londra'da aktarma yaparak ABD'nin Chicago kentine gittiği ve aynı yolcunun daha sonra Mers şüphesiyle ABD'de bir hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

 

Uçakta şüphelinin etrafında oturan yolcularla iletişime geçildiği belirtilen uyarıda, hastalığın diğer yolculara bulaşma riskinin "çok düşük" olduğu vurgulandı.

 

24 Nisan'da İngiliz Havayolları'nın Riyad-Londra ve Amerikan Havayolları'nın Londra-Chicago seferini yapan, kendini iyi hissetmeyen veya solunum yollarında sıkıntı yaşayanların, İngiltere Ulusal Sağlık Servisi'yle iletişime geçmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

 

Suudi vatandaşın, sağlık çalışanı olduğu düşünülüyor.

 

Şubat 2013'den bu yana İngiltere'de Mers vakası saptanmamıştı.

 

Ateş, zatürre ve böbrek yetmezliğine neden olan virüs, 2012 yılında patlak vermesinden bu yana Suudi Arabistan'da 100'den fazla kişinin ölümüne sebep oldu.