Gönyeli Yenikent’te hizmet veren Renovium Klinik, estetik ve plastik cerrahi başta olmak üzere, kozmetoloji, dermatoloji, beslenme ve diyet hizmetleri yanında psikolojik danışmanlık desteği de sağlayarak sağlık ve güzellikle ilgili tüm ihtiyaçlara cevap veriyor.

 

Mine AVKIRAN NUR

 

Hem nefes almada zorlanıyor hem de kemerli bir burna sahipseniz; kilo probleminiz var ve bir türlü fazla kilolardan kurtulamıyorsanız; kilo kaybı sonrası vücudunuzda sarkmalar oluşmuşsa ve bunlardan kurtulamıyorsanız; dekolte giyemiyorsanız ve ileri yaşınız cildinize savaş açmışsa Renovium Klinik tüm bunlara çözüm buluyor. Gelişen teknolojiler sayesinde tedavi süreci de artık çok kısa ve sorunsuz.

Gönyeli Yenikent’te hizmet veren Renovium Klinik, estetik ve plastik cerrahi başta olmak üzere, kozmetoloji, dermatoloji, beslenme ve diyet hizmetleri yanında psikolojik danışmanlık desteği de sağlayarak sağlık ve güzellikle ilgili tüm ihtiyaçlara cevap veriyor. Klinikte hizmet Avrupa standartlarında. Hem klinikteki iç mekan hem de işleyişi, Avrupa ülkelerindeki teknoloji, donanım ve modern hizmeti aratmıyor.

2015 yılında hayata geçen klinikte, Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrah Op. Dr. Cem Çerkez başta olmak üzere, Kozmetoloji ve Dermatoloji Uzmanı Dr. Ahmet Gürpınar, Beslenme ve Diyet Uzmanları Emine Uluçay ile Ayşe Hacıarif ve Psikolog Dr. Serkan Kağan’ın yanı sıra pratisyen hekimler ile güzellik uzmanları hizmet veriyor.

Renovium Klinik’teki hizmetlerle ilgili olarak Op. Dr. Cem Çerkez’le sohbet gerçekleştirdik.

 

Kıbrıslı Türk hekim, ülkesini tercih etti

1981 yılında Kıbrıs’ta dünyaya gelen, ilk ve orta öğreniminin ardından Ankara Üniversitesi’nde tıp eğitimini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede  Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi alanında ihtisas yapan Cem Çerkez, plastik cerrahi dünyasına 2006 yılında asistan olarak dahil olduğunu belirtiyor.

Ankara’da 2012 yılında estetik cerrah olarak meslek hayatına başladığını ancak bir yandan da ülkesinde hizmet vermeyi kafasından çıkarmadığını ifade eden Cem Çerkez, “Kıbrıs aşığı bir kişi olmam nedeniyle ülke insanına yararım dokunacağı düşüncesinden hareketle adaya döndüm” diyor.

Yaklaşık 2 yıl boyunca plastik cerrahi adına gözlemlerde bulunan Çerkez, 2015 yılında güçlü bir kadro ile Renovium Klinik’i hayata geçirdiklerine dikkat çekiyor.

 

İnsan psikolojisi cerrahi olarak düzeltiliyor

Op. Dr. Cem Çerkez, Renovium Klinik’in estetik ve güzellik sektöründe hizmet veren kompleks bir yapı olduğuna işaret ederek, kurdukları bu yapının insan psikolojisinin cerrahi olarak düzeltilebileceği tek merkez olduğuna vurgu yapıyor.

 

En çok talep, burun ve meme estetiğinde

Estetik cerrahi dünyasından bahsederken gerek dünya geneli, gerekse klinik istatistiklerine göre, burun ve meme estetiğinin en sık talep gören operasyonlar olduğunu belirten Çerkez, “Bir plastik cerrahta sanatçı ruhu varsa sanatını konuşturacağı ameliyat burun estetiğidir” cümlesine dikkat çekiyor.

Op. Dr. Cem Çerkez, burnun yüzdeki en dikkat çekici organ olduğunu söyleyerek, burun estetiğinde tek hedefin burun şeklini değiştirmek değil, kişinin nefes alma ya da burun içerisinde eğrilik problemi olması halinde bunları da gidermek olduğunu belirtiyor.

Burun estetiğinde hastaya yeterli süreyi ayırmak gerektiğine dikkat çeken Çerkez konuşmasına şöyle devam ediyor:
 “Hastalarımıza yeterli süreyi ayırdıktan sonra hem önceden yapılan ameliyatların (hastanın izniyle) görsellerini, hem de hastanın burnunun ameliyat sonrası şeklini bilgisayar ortamında gösteriyoruz. Böylece hastalarımız, örnekleri görüp ameliyat sonrasını bilerek içi rahat bir şekilde ameliyata giriyor. Bizim için en önemli olan, hastanın talep ettiği ile bizim anlattıklarımızın örtüşüp örtüşmemesidir. Eğer hekimin anlattıkları ile hastanın talebi örtüşmüyorsa hastanın rahatsızlık duyacağı ihtimaliyle ameliyatın yapılmaması en sağlıklı olandır. Ancak bizler pratikte hastalarımıza yeterli süreyi ayırıp karşılıklı konuştuğumuzdan dolayı bu tür durumlarla pek karşılaşmıyoruz”.

 

Ağrı, şişlik ve morluk yok

Op. Dr. Cem Çerkez, burun estetiği ameliyatı sonrası günlük hayata dönmek için bir haftalık sürenin yeterli olduğuna da işaret ederek, şunları aktarıyor: “Örneğin bir kişi, Pazartesi günü İngiltere’den Kıbrıs’a geliyorsa bir sonraki Pazartesi günü burun estetiği ameliyatı olmuş ve tüm tedavileri tamamlanmış bir şekilde ülkesine dönebiliyor.”

Burun estetiği ameliyatının önceki dönemlerdeki gibi ağrılı ve sıkıntılı bir süreç olmadığını söyleyen Çerkez, ameliyat sonrası şişlik ve morluk oranının düşük düzeyde olduğunu, ayrıca uzun süreli ev istirahatlerinin de gerekmediğini belirtiyor.

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Çerkez, ameliyat sonrası hastanın bir günde taburcu edilebildiğine de dikkat çekiyor.

Ameliyat sonrası burun içerisine özel silikon tamponlar yerleştirildiğini, burun dışına ise özel plastik bir aparatın bant yardımıyla tutturulduğunu belirten Cem Çerkez, bir haftalık sürenin sonunda tüm bunların çıkarıldığını söylüyor.

Op. Dr. Cem Çerkez, “Burun estetiğinde hedefin yüzün altın oranlarına sadık kalarak doğal ve havalı bir görsel ortaya çıkarmaktır” diyerek, bir kişinin burnunun kaydırak gibi görünmesi ya da burun deliklerinin karşıdan bakıldığında belirgin bir şekilde olması halinde bu ameliyatın başarısız olarak değerlendirildiğini de ifade ediyor.

 

Burun estetiğinde doğallık korunuyor

Burun estetiği sonrasında kişinin simasında olumlu yönde bir değişiklik göründüğünü ve doğallığın korunabildiğini söyleyen Çerkez, yakın çevresinin burun estetiği yapılan kişideki değişikliği farkına varabileceğini ancak yeni tanıştığı kişilerin bu estetiği anlayamayacağını belirtiyor.

Cem Çerkez, burun estetiği ameliyatını talep edenlerin genellikle kadınlar olduğunu ancak son yıllarda erkeklerin de burun estetiğine önem verdiğine işaret ederek, “Eskiden burun estetiği yaptırmak yaygın değildi ancak günümüzde, aynaya baktığı zaman mutsuzluk hisseden; göz önünde olsun ya da olmasın çeşitli meslek gruplarından kişiler burun estetiği ameliyatını talep ediyor” diyor.

 

Meme estetiğiyle yeniden özgüven kazanmak

Estetik cerrahide en çok talep edilen bir diğer ameliyatın ise meme estetiği olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Çerkez, meme dokusuna, dişilik başta olmak üzere, cinsellik, annelik, emzirme ve özgüven gibi birçok anlam yüklendiğinin altını çiziyor.

Cem Çerkez, kadınların meme dokusuyla ilgili şikayetlerinin ergen yaşlarda başladığını söyleyerek, meme dokusu deforme olan ileri yaşlardaki kadınların da bu şikayetlerle estetik cerraha başvurduğunu belirtiyor.

Kadınların genellikle meme küçüklüğü, meme büyüklüğü ya da sarkık meme şikayetiyle estetik talebinde bulunduğuna işaret eden Çerkez, küçük memenin silikon protezlerle büyütülebildiğini, büyük memenin küçültülebildiğini, sarkık meme şikayetiyle gelen hastalara ise, memeye hacim kazandıran silikon protez ya da toparlama ameliyatı yapıldığını ifade ediyor.

Op. Dr. Cem Çerkez, meme estetiği ameliyatı sonrasında kadına özgüven verebilmenin önemli olduğuna da dikkat çekiyor ve ekliyor: “Meme estetiği sonrası kadında özgüveni yerinde, dekoltesi belirgin, herhangi bir kıyafetle zarif bir duruş ortaya çıkarmak ana hedefimizdir.”

 

Günlük hayata dönmek için bir hafta yeterli

Burun estetiğinde olduğu gibi meme estetiğinde de hastaya yeterli süreyi ayırıp karşılıklı konuşulduğunu ifade eden Cem Çerkez, meme estetiği ameliyatı sonrası günlük hayata dönmek için bir haftalık sürenin yeterli olduğuna işaret ediyor.

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Çerkez, meme estetiği sonrasında hastanın hayat kalitesi ve konforunun arttığını belirterek, hastanın, meme küçültme ameliyatı öncesinde yaşadığı omuz ve sırt ağrısı, kalın sütyen askılarının uyguladığı baskı ile omuzda oluşan eziklik ve meme altında pişik gibi şikayetlerden kurtulduğuna dikkat çekiyor.

Cem Çerkez, meme estetiği ameliyatı için belirli bir yaşın olmadığını, meme gelişimini tamamlayan herkesin talep etmesi halinde estetik yaptırabileceğini de belirtiyor. Ancak hamileliğin meme dokusu üzerinde yıpratıcı bir süreci olduğuna işaret eden Çerkez, kişinin yakın zamanda çocuk sahibi olmayı düşünmesi halinde meme estetiğinin hamilelik sonrasına bırakılmasının daha doğru olacağını söylüyor ve ekliyor: “Örneğin, 25 yaşında genç bir kadın kilo alıp verme süreci nedeniyle meme dokusunda deformasyon geçirmişse ve kısa vadede evlilik ve hamilelik düşünmüyorsa dolgun göğüslere kavuşmak için meme estetiği ameliyatı olabilir. Bu konuda hiçbir sakınca yoktur.”

 

Düz bir karın için önce diyet ve spor sonra ameliyat

Op. Dr. Cem Çerkez, karın germe ameliyatı ile ilgili bilinmesi gerekenlere de işaret ederek, bu ameliyatın kilo verme operasyonu olmadığına vurgu yapıyor ve hastanın diyetle birlikte spor yaptıktan sonra belirli bir kiloya gelmiş ve vücut kitle indeksi istenen sınırlar içerisinde olması halinde ameliyatın uygun olabileceğini belirtiyor. Bu ameliyatla, karın bölgesinde sarkmış olan cilt fazlalığının alındığını söyleyen Cem Çerkez, karın germe ameliyatıyla hastaya vücut hatlarını tamamen ortaya çıkaran bir bel ve düz bir karın bölgesi kazandırdıklarını ifade ediyor.

Çerkez, kilosu oldukça fazla bir hastaya karın germe ameliyatı yapmadıklarının da altını çiziyor. Fazla kilosu bulunan hastaya karın germe ameliyatı yapılmasının büyük risk taşıdığına vurgu yapan Çerkez, ameliyat sonrasında böyle bir kişinin yarasının geç iyileşmesi ve emboli gibi komplikasyonların yaşanabileceği ihtimaline dikkat çekiyor.

 

Fazlalıklar, liposuction ile alınıyor

Cem Çerkez, bölgesel şekillendirme için liposuction uygulamaları da yaptıklarını anımsatarak, bu uygulamayla vücuttaki bölgesel fazlalıkların alınıp o bölgenin şekillendirildiği ifade ediyor. Bu uygulamanın zayıflama ameliyatı olmadığına vurgu yapan Çerkez, liposuction uygulamasının yapılabilmesi için, karın germe estetiğinde olduğu gibi kişinin vücut kitle indeksinin istenen seviyeye gelmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Op. Dr. Cem Çerkez, ayrıca, klinik bünyesinde bulunan diyetisyenlerin kişinin diyet ve spor yaparak, liposuction ameliyatı için istenen kiloya ulaşmasını sağlayabileceğini de belirtiyor.

 

Göz kapağında torbalanmaya son

Renovium Klinik’te göz kapağı ameliyatlarının da yapıldığını söyleyen Çerkez, 40 yaş ve üzerinde olan hastaların göz kapağı üzeri veya altında torbalanma şikayetiyle bu ameliyatı talep ettiğini anımsatıyor.

Cem Çerkez, cilt elastikiyetinde yaşanan yıpranmalar nedeniyle 35 yaşındaki bir hastaya yapılan göz kapağı ameliyatının 65 yaşına geldiğinde ilk günkü gibi durmayacağını da belirtiyor. Çerkez, göz kapağı ameliyatı olan hastanın bir günde taburcu edildiğini ve bir haftalık süreçte de günlük hayatına dönebildiğini ifade ediyor.

 

Botox, PRP ve ameliyatsız yüz germe

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Çerkez, bilinen estetik uygulamaların tümünün Renovium Klinik’te yapıldığına işaret ederek, burun ve meme estetiği, karın germe ameliyatı ve liposuction uygulaması ile göz kapağı ameliyatının yanı sıra belirgin kulak estetiği ve uyluk germe ameliyatının da yapılan diğer uygulamalar olduğunu belirtiyor.

Çerkez, Renovium Klinik bünyesinde estetik ameliyatların yanı sıra, ameliyatsız uygulamalar olan peeling, botox, dolgu, mezoterapi, PRP, gençlik aşısı, somon DNA, altın iğne, ameliyatsız yüz germe uygulamaları ve kök hücre tedavisinin de yapıldığını anımsatıyor.

 

Hasta, estetik sonrasını önceden görüyor

Kompleks yapıdaki klinik, yurt dışında yaşayan kişilere de bir takım kolaylıklar sağlamasıyla dikkat çekiyor. Op. Dr. Cem Çerkez, klinik koordinatörlerinin yurt dışından gelen isteklere göre gerekli bağlantıları kurabildiğine işaret ediyor ve ekliyor: “Örneğin, İngiltere’de yaşayan bir kişi estetik ameliyat yaptırmak için kliniğimize telefonla ulaşırsa, klinik koordinatörü Selda Hanımla bağlantıya geçer ve süreç başlar. Önce estetik ameliyat olmak isteyen kişiye tıbbi geçmişini belirtmesi için bir form göndeririz ve bu formu doldurduktan sonra fotoğrafıyla birlikte bize göndermesini isteriz. Tüm bunların ardından yapılacak estetik ameliyat sonrasındaki yeni halinin görselini bilgisayar ortamında o kişiye göndeririz. Eğer kişi ameliyat olmaya karar verirse, Kuzey Kıbrıs’a geliş zamanı, hekimle randevusu ve ameliyat zamanını belirleriz.”

 

Ulaştırma ve otel organizasyonu hizmeti de var

Çerkez, yurt dışından estetik ameliyat yaptırmak için Kıbrıs’a gelen kişilerin havalimanından alınması ve otel organizasyonunun da klinik koordinatörleri tarafından yapılabildiğine dikkat çekiyor.

Avrupa standartlarındaki kliniğin vizyonu ve misyonuyla profesyonellik temelinde hasta memnuniyeti üzerine çalıştığına vurgu yapan Op. Dr. Çerkez, talep edilen estetik ameliyatların yurt dışındaki ameliyatlara göre daha uygun maliyette olduğunu belirtiyor.

Renovium Klinik’e 00 90 548 825 50 00 ve 0392 223 35 50 numaralı telefonlardan ya da Whatsapp-Viber uygulamaları aracılığıyla ulaşılabiliniyor. Ayrıca, [email protected] adresi de, Renovium Klinik’in diğer bir iletişim aracı.