Sağlık Bakanı Filiz Besim de, UBP Milletvekili Ali Pilli’nin dile getirdiği sorunların yıllardır yaşanan sorunlar olduğunu söyleyerek, “Reçeteyi hepimiz biliyoruz” dedi.

Sağlığın siyaset üstü olduğunu belirten Besim, sağlıkta el ele verilip ışık tutulması halinde çok daha iyi bir sağlık sisteminin kurulacağını söyledi.

“KKTC’de sistem yok deniliyor” şeklinde konuşan Besim, sağlıkta çalıştırılamayan sistem olduğunu kaydetti.

Sistemin olduğunu ve bundan dolayı da bu sistemin doğru düzgün çalışması için çok mücadele ettiklerini söyleyen Besim, insanların sağlığa kolay ulaşabilmeleri için 16 sağlık merkezinde görev yapıldığını kaydetti.

İlk kez bu dönemde mecburi hizmetlilerin başka yerlere görevlendirildiğini dile getiren Besim, alınan tüm sözleşmeli hekimlerin ihtiyaç olunan yerlere gönderildiğini kaydetti.

Altyapı sıkıntısının bugünün değil 40-50 yılın sıkıntısı olduğunu dile getiren Besim, Burhan Nalbantoğlu Hastanesinde bir çok kaliteli insan olduğunu fakat yatak sıkıntısının kendilerini vurduğunu belirtti.

Yoğun bakıma çok büyük mücadeleler vererek 35 yeni hemşire aldıklarını da sözlerine ekleyen Besim, yoğun bakımda yaşana sıkıntıların da çözümü yönünde gerekli girişimleri yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Randevu sisteminde de ciddi sıkıntı olduğunun doğru olduğuna dikkat çeken Besim, 900 çağrının 500’üne cevap verildiğini fakat şuanda oluşturulan ek vardiyayla 3 bin çağrının bin 6 yüzüne cevap verilmeye çalışıldığını söyledi.

Üst ihtisaslarla ilgili çok sıkıntıların olduğunun doğru olduğunu ve konunun da takipçisi olduğunu dile getiren Besim, sağlık bakanlığının görevinin güçlü sağlık hizmeti yaratmak olduğunu kaydetti.

Güzelyurt hastanesinin ikinci etabının devam ettiğini söyleyen Besim, yakın zamanda Hastanenin tamamlanacağını belirtti.