Siber: “Uzakta yaşarken kültürünüze ve öz varlıklarınıza sahip çıkmanızın anlamı büyük”

Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu tarafından Kuzey Londra’daki Regency Banqueting Hall’da İngiltere'deki Türk Okulları yararına düzenlenen üçüncü bahar balosunda, kanuni Naci Göçen şefliğindeki koronun konserinden sonra, Bahar Gökhan ve Cem Kafkas sahne aldı. Barones Lutford, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr Sibel Siber ve KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da katıldı.

Vatan Kültürel Türk Müziği Korosunun 3’üncü bahar balosu, Kuzey Londra’daki Regeny Banqueting Hall’da gerçekleşti. KKTC Cumhuriyet Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ve beraberindeki parlamenter heyetin de katıldığı baloda, Şef Naci Göçen eşliğindeki koronun konseri ilgiyle dinlenirken, gecenin Kıbrıs’tan gelen konuk sanatçıları Bahar Gökhan ile Cem Kafkas büyük alkış aldılar.


Barones Sarah Ludford

Gecede söz alan Liberal Demokrat Avrupa Parlamentosu milletvekili Barones Sarah Ludford, 2 Mayıs’ta tüm Britanya’da yerel belediye seçimleri ile Avrupa Parlamentosu milletvekili seçimlerinin yapılacağını hatırlatarak, herkesin mutlaka oy vermesini istedi. Kıbrıslı Türk’lerin düzenlediği etkinliklere katılmasıyla tanınan Barones Ludford, Avrupa Birliğinin Kıbrıslı Türklere adil ve dürüst davranmadığını ve verdiği sözü yerine getirmediğini söylerek, “Türkçe AB’nin resmi dillerinden biri olmalı. Dilinizi sakın unutmayın ve mutlaka çocuklarınıza, torunlarınıza Türkçeyi öğretin.  Seçimlerde de oyunuzu kullanmayı unutmayın. Yoksa sesinizi duyuramazsınız” diye konuştu.

Dr Sibel Siber

Daha sonra mikrofona gelen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber,  böyle bir gecede Londra’daki soydaşlarıyla biraraya geldiği için büyük mutluluk duyduğunu kaydetti, “Londra’da büyük bir Kıbrıslı Türk toplumu yaşıyor. Sizler mutlu iseniz, biz de orada mutluyuz. Sizler güçlüyseniz, bize güç katarsınız.. Bu nedenle birbirimize ihtiyacımız vardır. Sorunlarınızı dinlemeye geldik.Kıbrıs Türk toplumunun tüm yaşadığı ülkelerde mutlu ve keyifli olması bizim arzumuzdur. Tanınmamış olmamız bize zorluk getirmektedir. Demokratik yolla seçilenler olarak sizin desteğinize ihtiyacımız büyüktür” dedi.

 

Türkan Nalbantoğlu’nun kurduğu ve eşi işadamı Tuncel Nalbantoğlu tarafından desteklenen  Vatan Kültürel Türk Müziği Korosunun 3’üncü bahar balosunda, sahne alan koristler günün sevilen parçalarını topluca veya tek tek seslendirdiler. Sunuculuğunu Neslihan Altunç’un yaptığı bir saati aşkın konser ardından, sahneye gece için özel olarak Kıbrıs’tan davet edilen sanatçılar Bahar Gökhan ile Cem Kafkas geldi. İki sanatçı birlikte veya tek tek söyledikleri birbirinden güzel parçalarla konukları mest ettiler.  Konuklar zaman zaman şarkılarda sanatçılara eşlik ettiler.