Bu yaz Kuzey Kıbrıs’ta Küba rüzgarı esiyor. Uzun yıllardır Antalya’da gösteri sunan 70 kişilik bir gösteri ekibinin yarısı, yaz süresince programlarını Kuzey Kıbrıs’ta Merit Park Otel’de sergiliyor.

Merit Park Otel’in yazlık programları için getirttiği Cirquba ekibi, macera dolu bir serüvenin ardından ancak ülkemize gelebilmiş. Uluslararası arenada yaşadığı ambargolara rağmen, Küba dünyaya akrobat ihraç ediyor.

Zorlu yolculuk

Otel yetkililerinden, gösteri ve eğlence koordinatörü Burak Sarıkaş’tan aldığımız bilgiye binaen, bu grubun yıllardır Antalya’ya sorunsuz gelip gitmesine rağmen, Kuzey Kıbrıs’a gelmesi bir hayli mücadeleli olmuş. Vize sıkıntılarına eklenen rotarlar, kayıp bagajlar derken 35 kişilik gösteri kafilesi, bir tamam adaya ulaşabilmiş.

“Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına katkı”

Sarıkaş, Merit Park Otel olarak, bu girişim sayesinde Kuzey Kıbrıs’ın gösteri dünyasına birçok yenilik getirdiklerini ifade ederken, devam eden günlerde adından söz ettirecek başka önemli gösteri gruplarının da Otel bünyesinde Kuzey Kıbrıs’a getirileceğini ve ülkenin tanıtıma katkı sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Gösteriler yürekleri ağızlara getirdi

Akrobatların yaptığı birbirinden zorlu ve bir o kadar da tehlikeli olan gösteriler, izleyenlerin bir hayli ilgisini çekti. Dans gösterilerinin yanı sıra, ancak sirklerde  görülebilecek türde tehlikeli numaralar da içeren Cirquba, Ekim ayına değin Merit Park Otelde izlenebilecek.