Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 19.’su düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali’nin finali dünyaca ünlü Lara Fabian konseriyle muhteşem bir şekilde yapıldı. Dünya çapında üne sahip Lara Fabian, Kıbrıs’ın festivali unvanına yaraşır şekilde büyük bir coşku ve Salamis Antik Tiyatro’ya sığmayan bir katılımın olduğu final gecesinde sesiyle izleyenleri adeta büyüledi. Lara Fabian konserin başında kısa bir konuşma yaparak tarih ve duygusallık içeren  olağanüstü mekan Salamis Antik Tiyatro’ da ilk kez KKTC vatandaşları ile  buluşmanın mutluluğunu yaşadığını, müzik ve  barış için kendisini dinlemeye gelen herkese teşekkür etti.

Yabancı izleyicilerden oluşan kozmopolit izleyici yapısıyla farklı kültür ve ülkelerden çok sayıda yabancı izleyicinin festivalin finalin heyecanına ortak olduğu gecede, Lara Fabian en güzel hit parçalarını söyleyerek izleyenlere duygulu bir gece yaşattı. Salamis Antik Tiyatro’nun olağanüstü atmosferinde bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Lara Fabian, konserine en çok satan Fransızca şarkılarından biri olan “Je t’aime” şarkısını söyleyerek başladı. Festivalin finaline, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz, Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ve Güney Kıbrıs’ın Rusya Büyükelçiliği’nden üst düzey yetkililer de katıldı.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter festivalin kapanış konuşmasını yaparak, 19. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat ve Turizm Festivali’nin hem ülkemizin hem Gazimağusa’nın dünyaya tanıtılması için çok önemli olduğunu, tanıtım konusunda büyük yol kat ettiklerini, festivalin gelecek yıl çok daha iyi olacağını söyledi. Festivalin başarısındaki esas mimarın izleyenler olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Arter, festivalin organize edilmesinde emeği geçenlere ve  festivalin sponsorları olan Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Telsim ile diğer sponsorlar  Şevketoğlu Domestik LTD, Arkın Palm Beach Hotel, Kıbrıs Türk Petrolleri ve Limasol Sigorta’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.