Hakan Tuna’dan beşinci şarkı / hikaye – Karanlıklar İçinde yayında.

Tuna şarkıyı şu cümlelerle özetliyor.

Bu seferki hikayem öncekilere pek benzemiyor, bu sefer anlatmak istediğim şeyler başka. Tam 30 yıl önce, yani Mayıs 1991’de Karanlıklar İçinde adlı bir şarkı yazdım ve ilk kaydını da o zaman yaptım. Bu şarkıyı her zaman gizli hitim olarak gördüm. Sokakta yürürken arabalardan duyduğum, bir kafenin ya da barın önünden geçerken kulağıma gelen, sadece beni sevenlerin bildiği bir şarkı.

Şarkıyı ilk olarak İngilizce sözlerle yazmıştım. Ortaya çıkan iş o kadar hoşuma gitmişti ki sonrasında bir de Türkçe versiyon kaydettim ve böylece iki ayrı şarkı ortaya çıkmış oldu; Hey People ve Karanlıklar İçinde. 1994’te bir demo kaydedip Türkiye’de şansımı denemeye karar verdim. Böylece bu 2 şarkı birleşti ve Karanlıklar İçinde (Hey People) doğdu. İngilizce kısımları kuzenim Feryal seslendirmişti ve bence harika bir iş çıkarmıştı. Bu 8 şarkılık demo ile nerdeyse Prestij Müzik ile anlaşmak üzereydim ama bu başka bir hikâye.

Hikâyenin bundan sonrasında hızlıca 2000 yılına geçiyoruz. Prestij Müzik’ten birkaç sıyrıkla kurtulup 4 şarkılık demomu tekrar yapmaya karar verdim. İngilizce kısımları yine kuzenim Feryal söyledi. 2001 yılında ise profesyonel şarkıcı Pembe Cengiz ile tekrar kaydettik şarkıyı ve ilk albümüm Karanlıkta Güneş’te bu versiyonla yer aldı.

Albümüm 2004 yılında uzun zamandır plak olarak piyasaya çıkan ilk albüm olarak 300 adet basıldı. Karanlıklar İçinde bu albümün gizli hitiydi ve plak şu anda zor bulunan ve koleksiyoncuların peşinden koştuğu bir plak oldu.

Bu sefer şarkıya önce bir remix yaptım ama remix mantığını sevmediğim için son anda tamamen yeni bir versiyon kaydetmeye karar verdim. İlk versiyonda çalan müzisyenlerle iletişime geçtim ve bu sefer ilk defa kuzenim Feryal gerçek bir versiyonda mikrofon başına geçti. Biz bu versiyonun harika olduğunu düşünüyoruz, umarız siz de beğenirsiniz.

Kapak için ilk albümün kapak çekimlerinden bir fotoğraf seçtim.