Geçtiğimiz haftalarda koronavirüs atlatan Deniz Akkaya, uzun süre sonra bir organizasyona katıldı. Hastalığı evde atlatamayınca hastaneye koştuğunu belirten ünlü model, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Bir açılışta yer alan Deniz Akkaya, muhabirlerin "Geçmiş olsun, nasılsınız? sorusuna, "Covid geçirdiğimden beri ilk defa bir organizasyona hem geldim hem de çalışıyorum. Çok özlemişim. İnsanları birlikte görünce uzaydan gelmiş gibi hissettim. Uzun süre sonra insanlarla birlikte bir şey yapmamak tuhaf bir duyguymuş, iyi geldi" yanıtını verdi.

Koronavirüsü evde atlatamayınca hastaneye koştuğunu belirten ünlü model, "Bu süreci benzer şekilde atlatan çok kişi var. İlk günler rahat geçiyor. 4'üncü-5'inci günden sonra ise hastalık en yüksek seviyeye çıkıyor. O ivmeyi atlatırken ya hastaneye düşüyorsunuz ya da evde geçiriyorsunuz. Ben evde atlatamadım" açıklamasını yaptı.

tv100 mikrofonuna konuşan Akkaya, "Çok ciddi bir öksürük krizim ve ateşim vardı. O yüzden evde beceremedim, hastaneye gitmek zorunda kaldım. 12 gün gibi ciddi bir süre hastanede kaldım. Şimdi iyiyim" dedi.

Daha önce koronavirüse yakalanacağını düşünmediğini açıklayan 43 yaşındaki güzel, "Çok sağlıklı beslendiğim, bağışıklık seviyemin yüksek olduğunu düşündüğüm için bunları söylemiştim. Büyük konuştum" ifadelerini kullandı.

Ünlü model, "Bu hastalık sağlıklı yaşayan, doğru beslenen, uykusunu alan, özellikle sporunu yapan insanları daha çok vuruyor. Böyle bir istatistik olarak çalışma da var. Bunun sebebi vücuttaki proteinlere yapıştığı söyleniyor. Sigara içerseniz, lakol kullanırsanız vücudunuzdaki proteinler kendiliğinden ölüyor zaten. Sağlık bedende daha çok yer buluyor diyebilirim" şeklinde konuştu.

Hastalıktan sonra çok çabuk yorulmaya başladığını dile getiren Akkaya, "Hastaneden çıktığımda ergenlik dönemimdeki yanaklarıma kavuşmuştum. Bana çok ciddi kortizon vermişlerdi. Spora başladım, tekrar iş hayatına döndüm. Arada es veriyorum. İşe gidip geliyorum, bekleyip evde biraz dinleniyorum sonra işe gidiyorum" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından sağlık durumu hakkında bilgiler veren ünlü isim, "Evde beceremedim, ısrar etmenin gereği yoktu ve hastaneye yattım" mesajını yazmıştı.

Hasta yatağından paylaşımlar yapan Akkaya, "Aslen en baştan niyetim hızlıca atlatıp, 'bakın sağlıklı yaşamın mükafatı' demek isterdim size. Ancak hayatında hiç ciddi bir sağlık sorunu yaşamamış biri olarak bana inanılmaz ağır geldi. Belli ki hastanede bir süre kalacağım" notunu düşmüştü.