Diva Uluçay

Astroloji alanının en popüler danışman astrologlarından Şifa Avcın asatroloji hakkında bilgiler verdi, nasıl kendini geliştirip İngiliz astrologların gözbebeği olmayı başardığını anlattı.

Astroloji danışmanı Şifa Avcın bu bilim dalıyla 1982’de amatörce ilgilenmeye başlamış. 1992’den beri profesyonel olarak danışman astrologluk yapıyor, son 7-8 seneden beri de kendini astrolojiye adamış durumda. Londra’da çeşitli astroloji okullarından dersler almış. 2009 yılında London College of Astrology’den, 2012 yılında ise Türkiye’deki Astroloji Akademisinden mezun olarak diploma, sertifika ve ustalık belgesi almaya hak kazanan Şifa Avcın, “Diploma alana kadar çok zor sınavlardan geçtim” dedi. Astrolojinin yanı sıra Avcın geçmişte kuaförlük ve parfüm üretimiyle de uğraşmış. Parfüm üretimi ailesinin eskiden bitkisel şifacılıkla uğraşmasına dayanıyor. Aile geleneğinden öğrendiği bilgilerle bir dönem kendi parfüm üretip satmış. Şu an çeşitli gazetelerde makaleler yazıyor, haftada bir gün radyo programı hazırlayıp sunuyor, ayrıca yıl sonunda çıkması planlanan ilk kitabı üzerinde çalışıyor.

Astroloji nedir?

Astrolog Şifa Avcın’ın bize yaptığı tanıma göre astroloji, gök cisimlerinin incelenmesine dayanan bir bilim dalıdır. Doğru yorumlanan bir yıldız haritası şanslı dönemlerimizi, fırsatlarımızı, başımıza gelebilecek mutlu olayları ya da sağlık sorunlarını önceden farketmemizi ve evlilik, kariyer, eğitim gibi konularda önceden bilgi sahibi olmamızı sağlar. Bir yıldız haritası hazırlamak için doğum yeri, günü ve saatini eksiksiz bilmek gerekir. Astroloji çok eski uygarlıklardan beri var olan bir zanaattır.

Astrolojinin farklı çeşitleri vardır. Bunlar, Klasik Astroloji, Modern Astroloji ve çok eski bilgilere dayanan Ezoterik Astroloji’dir. Şifa Avcın, “Bir doğum haritasını elde etmek için doğum tarihi anahtardır. Eğer harita doğruysa, klasik, modern ve ezoterik bilgiler kullanarak konuları birbirine bağlarım ve sonuçlar çıkarırım” diyor.

Bir doğum haritasında 12 tane ‘ev’ vardır. Şifa Hanım her evin bizi farklı bir konuda aydınlattığını söyledi ve her evin tek tek hangi konuları temsil ettiğini sıraladı:

1.     ev: tip, kişilik ve insanların bize bakış açısı

2.     ev: para kazanmak

3.     ev: kardeş, akrabalar, kısa yollar

4.     ev: aile büyükleri ve hayatın sonu

5.     ev: aşk hayatı

6.     ev: sağlık, giyim

7.     ev: evlilik, ortaklık, iş bilgileri

8.     ev: gizli işler, cinsellik, ölümden sonraki hayat

9.     ev: eş tarafından akrabalar, uzun yollar, yabancı ülkeler, turizm, inançlar

10.  ev: devlet, kariyer, anne-baba, şöhret, otorite, statü

11.  ev: arkadaşlar, dostlar, gruplaşmalar

12.  ev: iç dünyamız, endişelerimiz, korkularımız, hastalıklar

 

 

Eşim aldatıyor mu?... Zengin olacak mıyım?...

Şifa Avcın, kendisine astroloji danışmanlığı için gelen müşterilerin en çok “Eşim beni aldatıyor mu?”, “Hangi işler/ülkeler bana uygun”, “Zengin olacak mıyım?” tarzı sorular sorduklarını söyledi. Avcın, “Onları ne zaman iyi ne zaman kötü şeyler yaşayabileceklerine dair hazırlarım. Olabilecek bazı kötü şeyleri önceden önlemek için uyarırım. Örneğin, belli dönemler kötüyse o dönemlerde herhangi bir sözleşme imzalamamalarını söylerim çünkü iyi başlasa bile kötüye gider” şeklinde konuştu.

Kıbrıs’taki ölümlü kazaların sebebi

Kıbrıs’ın kuzeyinde bu kadar çok ölümlü kaza olmasını bakın Şifa Avcın nasıl açıklıyor: “KKTC akrep burcundandır. Akrep burcunun birinci yöneticisi olan Plüton ani ölümleri, ikinci yöneticisi olan Mars ise trafik ve aceleciliği temsil eder. Kıbrıs toplumu sabırsızdır, iradesine sahip çıkamaz, hız peşindedir ve birbiriyle yarış yapmayı sever. Bu yüzden de yollar ne kadar genişletilirse genişletilsin, bu kazalar hep olmaya devam edecek”.

İngilizler O’nu seçti...

Şifa Avcın’ın kitap yazma süreci, dünya çapında bir astroloji dergisi olan ‘The Astrological Journal’ a dekanlar hakkında yazı yazmasıyla başlamış. Bu arada okurlarımızı dekanlar hakkında bilgilendirelim; her burç 30 dereceden meydana gelir, her 10 derece başka bir burca ayrılmıştır. Her dekanda 3 tane burç vardır. Ayın hangi 10 gününde (ilk mi, ikinci mi yoksa sonuncu mu) doğduğumuza bağlı olarak, başka bir burcun özelliklerini de taşırız. İşte kısaca bu sisteme verilen isimdir dekan. Örneğin, başak burcunun son 10 gününde doğan biriyseniz boğa burcunun da özelliklerini taşırsınız. Avcın’ın dekanlar hakkındaki makalesinin beğenilmesi üzerine İngiliz Astroloji Derneği tarafından seçilerek fon yaratılıp kitap çıkarmasına yardım edilmesine karar verildi. Özellikle astroloji eğitmenleri ve yazarları Adam Fronteras ve Kim Farnell’ın kendisine çok destek olduklarını söyleyen Şifa Avcın, “Tanımadıkları halde beni elimden tuttular, kitap yazmam için teşvik ettiler. Başka hiçbir işle ilgilenmememi istediler. Ben de onları mahcup etmemek için kuaförlük mesleğimi, parfüm yapımımı ve astroloji danışmanlığı için müşteri görmeyi durdurdum ve iki sene inzivaya çekilerek kitabımı yazdım” dedi.