KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı, 2019 yılının, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diledi; İngiltere’deki Türk toplumuna seslendi:

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı, 2019 yılının, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diledi ve İngiltere’deki Türk toplumuna seslenerek, “Siyaset, ticaret, ekonomi, sanat, hukuk gibi birçok alanda ortaya koymuş olduğunuz başarılı çalışmalar, bizlere gurur vermekte ve diasporamızın geleceği için umut olmaktadır” dedi.

Tuncalı, İngiltere Kıbrıs Türk toplumuna yönelik yayımladığı yeni yıl mesajında, Kıbrıslı Türklerin birlik ve beraberlik duygusuyla hareket ederek, ülke siyasetinde daha etkin noktalara gelmesini ve toplumsal hayattaki yerini hak ettiği şekilde almasını temenni etti.

Oya Tuncalı, mesajında ayrıca, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın katılımıyla, Temmuz ayında, Londra’da, lansmanı gerçekleştirilen “Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Projesi”yle ilgili hükümetin gerekli çalışmaları yaptığını da belirtti.

“Birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edin”

KKTC Londra Temsilcisi, Büyükelçi Oya Tuncalı’nın yeni yıl mesajı aynen şöyle:

“2018 yılı sona ererken ve yeni umutlarla bir başka yıla girmeye hazırlanırken, Birleşik Krallık’ta yaşamlarını sürdüren tüm vatandaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, 2019 yılının hepinize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim.

Uzun yıllardır Birleşik Krallık’a yerleşmiş kardeşlerimiz olan siz değerli vatandaşlarımızın gayretli çalışma ve başarılarına tanıklık etmekten memnuniyet duymaktayız.

Siyaset, ticaret, ekonomi, sanat, hukuk gibi birçok alanda ortaya koymuş olduğunuz başarılı çalışmalar, bizlere gurur vermekte ve diasporamızın geleceği için umut olmaktadır.

Uzun bir geçmişe sahip olduğumuz garantör ülke Birleşik Krallık ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin en belirleyici faktörlerinden biri, sizlerin buradaki varlığıdır.

En büyük arzumuz, yurttaşlarımızın birlik ve beraberlik duygusuyla hareket ederek, ülke siyasetinde daha etkin noktalara gelmesi ve toplumsal hayattaki yerini hak ettiği şekilde almasıdır.

Birleşik Krallık, Kıbrıs Türk toplumunun enerjik çalışmalarına devam ederek, gücünü hissettirmesi, toplumsal hayattaki yerini hak ettiği şekilde alması, bu ülkedeki genç nesillerimizin geleceği için çok önemlidir.

Bu vesileyle toplumumuzda sosyal, eğitim, kültür, lobicilik gibi birçok alanlarda faaliyet gösteren derneklerimizin ve Türk dili ve kültürü okullarımızın gerçekleştirdiği başarılı çalışmaların devamını, sizlerin bu çalışmalara etkin katılım ve desteğini görmekten memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim.

Yurtdışında yaşayan siz sevgili kardeşlerimiz ile ülkemiz arasındaki bağın güçlendirilmesi amacıyla, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sayın Kudret Özersay’ın bizzat katılımıyla, Temmuz ayında, Londra’da, lansmanı gerçekleştirilen “Yurtdışı Kıbrıslı Türkler Projesi” ile hükümetimiz de sevgi ve kardeşlik bağlarının gelişmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır.

Kıbrıs konusunda adil, kalıcı, kapsamlı bir çözüme ulaşma umudumuzu korumaya devam ediyoruz.

Bu doğrultuda, Kıbrıs Türk tarafı olarak, 2019 yılında, Kıbrıs’ta, çözüme ulaşılması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.

Yeni yıla ümitle ve güvenle bakarak, Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyon ve ambargoların haklı hiçbir gerekçesinin olmadığının bilinciyle, bu şekilde Kıbrıs’ta çözüme ulaşılmasına katkı yapılmadığının uluslararası toplum tarafından anlaşılması beklentimizdir.

Her zaman yanınızdayız

Temsilciliğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin yanında ve her zaman hizmetindedir.

Tüm kadromuz, sizlerle, ülkemiz arasında köprü vazifesi görmeye devam edecektir.

Dayanışma, hoşgörü ve anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, 2019 yılının, paylaşımlarımızın ve dayanışmamızın yılı olmasını diler, toplumumuz, ülkemiz ve tüm insanlık için başarı ve bereket yılı olmasını temenni eder, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım”.