Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Birleşik Krallık’ta 22 Mayıs 2014 tarihinde yapılan yerel seçimleri kazanan Londra bölgesi Kıbrıslı Türk Belediye Meclis Üyeleri onuruna 1 Haziran 2014 tarihinde bir yemek verdi

 

Tuncalı, yemeğe katılan Belediye Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, Belediye Meclis üyelerinin İngiltere’de yaşayan Kıbrıs Türk Toplumunun öne çıkan siyasi kimlikleri olarak büyük başarı gösterdiklerini ve İngiltere Kıbrıs Türk Toplumu ile ülkemiz için gurur kaynağı olduklarını vurguladı.

Seçilen 16 Kıbrıs Türk asıllı Belediye Meclis üyelerini kutlayan Tuncalı, KKTC Londra Temsilciliği’nin her zaman Belediye Meclis üyeleriyle yakın işbirliği içinde olmaya devam edeceğini söyledi. Tuncalı devamla “ortak amaçlarımız çerçevesinde  seçilmişlerimizle birlikte sesimizin İngiltere’de daha da güçlü bir şekilde duyurulması yönünde çalışmalarımız sürdürülecektir” dedi.

Tuncalı ayrıca, Belediye Meclis üyelerimizin, mensubu oldukları İngiltere Kıbrıs Türk Toplumunun ve ülkemizin ortak değerlerine sahip çıkılması ve karşılaşan sorunların giderilmesi noktasında işbirliği içerisinde çalışacaklarına inandığını da ifade etmiştir.

 

Muhafazakar Parti’den en kıdemli isim olan Doğan Delman ve İsçi Partisi’nin en kıdemli ismi olan Ayfer Orhan’ın konuşmalarını takiben her belediye meclis üyesi kendisini tanıtan bir konuşma yapmıştır.