Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği Ramazan Bayramını karşılamanın mutluluğu içerisinde olduğunu belirten Tuncalı, Müslüman aleminin toplumsal yaşamında müstesna bir yeri olan Dini Bayramların toplumu yakınlaştıran, sevgi, dostluk, birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesini sağlayan, dargınların barıştığı ve ihtiyaç sahiplerine daha çok yardım elinin uzatıldığı özel zamanlar olduğunu belirtti.

Oya Tuncalı mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Ülkelerinden uzakta yaşayan değerli yurttaşlarımızın geleneklerimizi yaşatarak bizleri bir arada tutan değerlerimize sahip çıkmaları ve yeni nesillere aktarmaları, kültürümüzün korunması ve dayanışma bağlarımızın pekiştirilmesi,
 toplumumuzun ortak duygu ve düşüncelerle güç birliği içerisinde olmasını sağlamaktadır. İşbirliği içerisinde hareket etmemiz, burada karşılaştığımız zorluklara kalıcı çözümler üretmemize yardımcı olmakta, İngiltere’nin ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamında daha büyük başarılara ulaşmamızı sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, İngiltere’deki tüm kardeşlerimizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle tebrik eder, Bayramın öncelikle milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesini temenni ederim.”