Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili ve parti Genel Sekreteri Hasan Taçoy, 5 Ocak Cumartesi akşamı İngiltere’ye geliyor.

İngiltere’de çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunacak olan Taçoy, Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde sivil toplum örgütlerinin de katılacağı panelde konuşmacı olarak yer alacak.

Panel 9 Ocak Çarşambaakşam saat 19.30’da, Kuzey Londra 628-630 Green Lanes, Haringey N8 OSDadresinde bulunan Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde gerçekleşecek. Düzenlenecek olan panelde Taçoy Kıbrıs’taki gündemi ve son gelişmeleri değerlendirecek.

Londra’daki temaslar çerçevesinde sivil toplum örgütleri ve İngiltere’deki Kıbrıslı Türk siyasilerle de görüşmeler gerçekleştirecek olan Taçoy’un İngiltere Lordlar Kamerası’nda İngiltere Parlamentosu Kuzey Kıbrıs Dostları Grubu’yla da bir araya gelmesi ve bir konuşma yapması bekleniyor.

Hasan Taçoy kimdir?

1986 yılında ABD'de Ekonomi ve Siyasal Bilgiler alanında üniversite eğitimini tamamladı. Ticaret ve konfeksiyon üreticiliği yaptı.

1998, 2003, 2005 ve 2009 seçimlerinde UBP'den Lefkoşa milletvekili seçildi. Bunun dışında 1999 ile 2010 yılları arasında UBP'nin Lefkoşa ilçe başkanlığını yürüttü. 5 Mayıs 2009 tarihinde Derviş Eroğlu başbakanlığında kurulan hükümette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olarak göreve başladı. 7 Ocak 2018 seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden aday olup kazanan Taçoy, milletvekilliği görevini yürütmektedir.

14 Kasım 2018’de UBP Genel Sekreteri olarak seçilen Taçoy, evli ve iki çocuk babasıdır.