Kuzey Kıbrıs ve Londra arasında önemli bir iletişim bağı olan North Cyprus UK gazetesi 4’üncü yaşını kutluyor. Gazete, Ağustos 2009’dan buyana her ayın ilk haftası 12 bin tirajla Londra’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı noktalarda ve Kuzey Kıbrıs’ta ücretsiz dağıtılıyor.

 

Londra ile Kuzey Kıbrıs arasında köprü görevini üstlenen North Cyprus UK gazetesi 4’üncü yaşını kutluyor. Her ayın ilk haftası, Londra’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde ve Kuzey Kıbrıs’ta ücretsiz dağıtılan, 12 bin tiraja sahip North Cyprus UK; kültürden sanata, ekonomiden, turizme zengin haber çeşitleriyle Londra’daki Kıbrıslı Türklerin ülkelerine daha yakın olmasına aracı olmanın gururunu yaşıyor. Genel Yayın Yönetmenliğini Zorlu Cezaroğlu’nun yaptığı, siyasetten uzakta sosyal içerikli gazete, gerek kaliteli sayfa tasarımı gerekse etkin reklam avantajlarıyla da okuyucularının yanında olmayı başardı. Londra’dan ve  Kıbrıs’tan haberlerin yer aldığı North Cyprus UK, daha uzun yıllar okuyucularıyla buluşma yolunda ilerliyor.

 

“Kuzey Kıbrıs’taki yaşama ayna tutma görevi üstlendik”

North Cyprus UK Genel Yayın Yönetmeni Zorlu Cezaroğlu, ilk sayının heyecanını daha dün gibi hatırladığını belirterek, 48 aydır hiç aksamadan okuyucularıyla buluşan gazetenin, hem  okuyucuların hem de iş sahiplerinin destekleriyle bu günlere gelebildiğinin altını çizdi. Uzun yıllardan beridir, Londra’da yaşamlarını süren Kıbrıslı Türklerin vatan hasreti duyduğunu, özellikle genç nesillerin Kıbrıs kültüründen uzaklaşma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Cezaroğlu, Kuzey Kıbrıs’taki yaşama ayna tutma görevini  başarı içerisinde üstlenmenin  mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Cezaroğlu, “Çalışma arkadaşlarıma, gazetemizi fikirleriyle zenginleştiren köşe yazarlarımıza, tanıtım ve reklamları için bizleri tercih eden iş sahiplerine ve okuyucularımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Hedefimiz uzun yıllar kalitemizi koruyup, içeriğimizi daha da artırarak sizlerle birlikte olmaktır” dedi.