Şiirleri çeşitli dillere çevrilen Kıbrıs’ın en ünlü şairlerinden Neşe Yaşın 10 Aralık Perşembe gecesi şiirli, sohbetli muazzam bir gece sundu.

Londra’da faal olan Kıbrıslı Sanatçılar Platformu ve Kıbrıs Türk Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen geceye katılanlar arasında çok sayıda Kıbrıslı Rumlar da vardı. Açılış konuşmalarını yapan iki dernek temsilcisi Ertanç Hidayettin ve Ferdi Sedat her iki toplumu da kucaklayan bu tür etkinlikleri organize etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve sanat ve sanatçıların Kıbrıs’ta barış sürecine çok büyük katkılar yaptıklarının altını çizdiler. Aynı gayretin İngiltere’de yaşayan Kıbrıslılar tarafından da gösterilmesi için ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini söylediler.

Neşe Yaşın şiirlerini Türkçe ve İngilizce seslendirdi. Eski ve yeni şiirlerinden oluşturduğu repertuar oldukça zengindi. Çok sıcak bir ortamda geçen gecede sadece şiirler okunmadı. Anılar cirit attı. Neşe Yaşın ünlü şair babası Özker Yaşın’ın milliyetçi çizgisine ters düştüğü için onunla aralarında geçen ilginç anılarını da anlattı. Etkinliğin sonunda hep birlikte Neşe Yaşın’ın ünlü ‘Yurdunu Sevmeliymiş İnsan’ şiirinin Rumca ve Türkçe şarkısı okundu v duygusal anlar yaşandı.

Toplantıya katılanlar bu tür etkinlikleri daha sık görmek istediklerini belirttiler. Özellikleri genç Kıbrıslıların bu tür etkinliklere katılmalarını sağlamak için çalışma yapılmasının önemi vurgulandı. Etkinliğe katılan Nafiya Horozuğlu bu konuda umut vadeden çalışmalar yaptıklarını belirterek katılımcıları sevindirdi.