İngiltere’nin en güçlü örgütlerinden biri olan Kıbrıs Türk Toplum Merkezi (KTTM), KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişkeri Bakanı Özersay’ı ziyaret etti. Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC ile olan bağlarını güçlendirmeyi ve adaya dönüşlerini teşvik etmeyi amaçlayan “Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Projesi”nin lansmanını için Londra’da bulunan Özersa’yı KKTC Londra Temsilciliği’nde ziyaret eden KTTM Yönetim Kurulu Başkanı ve üylerine bu ziyarette Kıbrıs Türk  Kültür ve Sanat Festival Komitesi de eşlik etti.

KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran’ın da hazır bulunduğu toplantıda Özersay’a Kıbrıs Türk Toplum Merkezi çalışmaları hakkında bilgi verildi. Görüşmede geçtigimiz Haziran ayında Londra’da gerçekleşen Kıbrıs Türk Kültürü ve Sanat Festivali hakkında da bilgi verilerek Özersay’ın festival gösterdiği duyarlılık ve desteklerinden dolayı da teşekkür edildi. 

Özersay, burada yapmış olduğu konuşmada Kıbrıslı Türklerin ülkeleriyle olan bağlarını daha da bir güçlendirmek için yola çıktıklarını, Londra’da böylesine güçlü örgütlerin varlığının da kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. “Yurt Dışı Kıbrıslı Türkler Projesi” lansmanı hakkında da her iki kuruma bilgi veren bakan, Londra’daki Kıbrıslı Türk Örgütleri’nin Kıbrıs’a olan duyarlılığın kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.