İngiltere'nin Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), 2001-2011 yıllarını kapsayan 10 yıllık dönemde net göçmen sayısı resmi öngörülerin üzerinde seyrettiğini açıkladı.

 

ONS verilerine göre, İngiltere'ye 2001-2011 yılları arasındaki dönemde toplam 2 milyon 182 bin net göçmen gelmesi tahmin edilirken, bu yıllar arasında net göçmen sayısı resmi tahminlerden 346 bin fazla kaydedilerek, toplam 2 milyon 528 bine ulaştı.

 

İstatistik Ofisi, İngiltere'ye gelen net göçmen sayısındaki resmi tahminlerin yetersiz olmasını Avrupa Birliği'ne 2004 yılında katılan sekiz ülkenin (Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Latvia, Litvanya, Polonya, Slovakya ve Slovenya) verilerinin tam olarak dahil edilmemesinden kaynaklandığını açıkladı.

 

ONS açıklamasında net göçmen sayısına ilişkin resmi tahminin oluşturulmasından kullanılan Uluslararası Yolcu Araştırması'nın (IPS) daha çok Heathrow, Gatwick, Manchester gibi büyük havaalanlarının kapsamasına rağmen, İngiltere'deki bazı bölgesel havaalanlarının gözardı edildiğini ifade etti.

 

IPS'in araştırmalarına 2008 yılından itibaren İngiltere'deki Luton ve Stansted gibi bölgesel alternatif havalimanları da eklenerek, daha fazla yolcu ve göçmenle görüşmeler yapılamaya başlandı.

 

İngiltere'deki mevcut Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümeti, 2010 yılında göreve başladığında 5 yıl içerisinde ülkeye gelen göçmen sayısını yüzbinlerden onbinlere indirmeyi amaçladığını açıklamış, bu çerçevede göçmenlik yasasında katı değişikliklere gitmişti.