Hasan KARLITAŞ

İngiltere’de yaşayan  Kıbrıslı Türkler arasında kurulan en eski derneklerden ve ilk vakıflardan biri İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA),Güneşköy’de bulunan 18 yaş üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. 
Dernek Asbaşkanı Semahat Mustafa, dernek üyelerince toplanan bağışı merkezin sorumlusu Gülay Efendi Gündüz’e takdim etti.
  
200 civarında üyesi bulunan dernek bu güne kadar, farklı dönemlerde, Türkiye ve Kıbrıs’ta bulunan çok sayıdaki ihtiyaçlı kişiye yardımlarda bulundu. Kıbrıs’taki bazı öğrencilerin okul masraflarını üstlendi. İngiltere’deki  Türk okullarına çeşitli dönemlerde yardım yapıldı. Eskişehir’deki, görme ve işitme engelliler için kurulan, GÖRSEM’e beş yıllık uluslararası proje kapsamında yardımda bulundular. Yine Eskişehir’de bulunan, kadın sığınma evine katkı sağlandılar. 
2012 yılında Londra’da düzenlenen Paralimpik (engelli olimpiyatları) oyunlarına Türkiye’den katılan kafile de dernek tarafından ağırlandı.

1970’ten günümüze...

1970 yılında 3-4 ev hanımı tarafından kurulan, 1975 senesinde vakıfa dönüştürülen dernek, Turnpike Lane’de, 1990 senesinde kendi binasını alarak faaliyetlerini güçlendirdi. İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği yönetim kurulu; Ayşe Doğan, Hülya Değirmencioğlu, Semahat Mustafa, Havva Beyzade, Altan Zihni, Emine Seyranoğlu, Zafer Fuat ve Dudu Derviş’ten oluşuyor.
Dernek, üyelerine yönelik yoga dersleri, kermeslerde satılacak olan el işleri eğitimi, ve  üyelerin bir araya geldiği kaynaşma ve sohbet toplantıları düzenleniyor. Her ayın son pazarı  organize edilen çay partisinde, bir de konuşmacı davet edilerek farklı konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Dernek binasını, toplantı amaçlı kullanmak isteyenlere de yardımcı olunuyor.