Hackney Cypriot Association’ın(HCA) Cypriot Pop-up Restaurant ekinlikleri eğlenceli geçiyor.


Diva ULUÇAY

Hackney Cypriot Association’ın(HCA) Cypriot Pop-up Restaurant ekinlikleri tüm hızıyla Dalston mahallesine damgasını vurmaya devam ediyor. Geleneksel Kıbrıs mezeleri ve fırın kebabıyla tam bir ziyafet çeken konuklar aynı zamanda SOAS Rembetiko Müzik Grubu’nun ezgileriyle eğlenceye doyuyorlar. “Darıldın mı cicim bana”, “Telli telli”, “Yedikule”, “Çadırımın üstüne şıp dedi damladı” ve daha birçok Türk-Yunan ortak ezgisi grubun güzel sesli solisti Eylem’in ağzından dökülerek Hackney’nin yüzünü Akdeniz’e çeviriyor.


Kıbrıs’tan kilometrelerce uzakta olsa da…

HCA Yönetim Kurulu üyelerinden Çağrı Coşar Kasım ayında düzenlenen Cypriot Pop-up Restaurant gecesinin ardından şöyle konuştu: “Cypriot Pop-up etkinliğinin bir yenisini daha düzenlemekten HCA olarak büyük mutluluk duyuyoruz. İki toplumu bir araya getiren bu etkinliğimiz ile ortak kültürümüzü Kıbrıs’tan kilometrelerce uzakta yaşama fırsatı buluyoruz. Pop-up gecelerine ilgi her geçen etkinlikte daha da artmaktadır. Kıbrıs ile bağı olmayan kişilerin de katılımı bizleri çok mutlu ediyor.  Gecenin organizasyonunda gönüllü olarak çalışan tüm yönetim kurulu üyelerine bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Gecede elde edilen gelir, toplumumuza sunduğumuz diğer projelerin ve hizmetlerin finansmanında kullanılmaktadır. Son olarak, Pop-up gecelerinde leziz Kıbrıs yemeklerinden tatmak ve Rebetiko müziği eşliğinde dans etmenin yanısıra, iki toplumun bir araya gelerek iki dilde şarkılar söylemesi Kıbrıs'ın geleceği için yüreklendiricidir.”


Yardımlar halka geri dönüyor

Hackney Cypriot Association 1976’da kurulduğu günden bu yana Kıbrıslı toplumunun yaşam kalitesini artırmak için canla başla çalışıyor. Cypriot Pop-up Restaurant gecelerinden elde edilen tüm gelir Hackney Cypriot Association’ın daha da güçlenip, bölgede yaşayan Kıbrıslı Türklere sunduğu hizmetlerin iyileşerek devam edebilmesi için kullanılıyor.