Halil Yetkinoğlu

Başarıları nedeniyle Kraliçe II. Elizabeth’den İngiliz İmparatorluğu Üyesi (MBE) nişanı sahibi Dr. Teoman Sırrı, 15 yıldır onursal başkanlığını yaptığı Londra Görme Engelliler Cemiyeti üyelerine Ramazan Bayramı öncesi kebap partisi verdi.

Dr. Sırrı’nın sponsorluğuda gerçekleşen mangal partisine, kurum menajeri Tom Stapleton, Marie Lang (Koordinator), çok sayıda Türk kökenli görme engellileri ve St Ann’s Road Polis İstasyonu görevlisi de katıldılar. Kuzey Londra’nın Wood Green, Tottenham, Edmonton, Enfield, Palmers Green bölgelerinde bulunan görme engellilere hizmet amacıyla kurulan derneğin yaklaşık 1.500 üyesi bulunuyor. 

Hava muhalefetine rağmen 110 kişinin katıldığı etkinlikte aralarında yüzde 40 görme kaybı olan Kıbrıslı Türkler’den Berin Gemicioğlu ve hiç görmeyen Esat Menteş’in, el yapımı hediyelik eşyaları derneğe gelir elde etmek amacıyla satışa sunuldu, piyango çekilişi yapıldı.

 

Engellileri unutmayalım

Toplumun görme engelliler için çok önemli aktiviteler yürüttüğünü, onları hayata bağladığını kaydeden Dr. Sırrı, “Bu insanlara yardım elimizi uzatmalıyız. En önemlisi işadamlarımızın bu gibi günlerde dayanışma içinde olmasında fayda var” dedi. Türkçe konuşan toplumunun yardım etkinlikleri ve organizasyonlarının kendilerine ‘yönelik’ yapıldığına dikkat çeken Dr. Sırrı, “Bunu kırmak zorundayız. Farklı ırk ve milletlerden insanlarla da bir araya gelmek zorundayız. Yardımlarımız sadece Türkiye veya KKTC’ye yönelik olmasın, başka toplumları da kapsasın. Çünkü bizler İngiltere’de yaşıyoruz ve bu ülkede kazanıyoruz. Oxfam ve Cancer Research gibi yardım kuruluşlarına da çalışmalıyız. Görme engelliler boş durmayıp, sürekli düşünce gücü ile hareket ediyor. Kendi derneklerine sahip çıkmak için çeşitli eşyalar üretiyorlar. Onların bu üretkenliğini görmek bizi mutlu kılıyor. Yardıma ihtiyaç olanların yanında bulunmamız toplumsal bir sorumluluktur. Onlara yardım edince, mutlu görünce kendimi Allah’a daha yakın görüyorum. Engellileri unutmayalım, destek olalım” diye konuştu.

 

Sırada Kemal Uçar var

Dr. Sırrı, kurumun faaliyetlerinden yararlananların bazılarının az, bazılarının da hiç görmediğini belirterek, “Az görenler hiç görmeyenlere yardımcı oluyor. Bazılarının da eğitilmiş köpekleri var onlardan yardım alıyorlar. Ayrıca bu köpeklerin eğitimi de yaklaşık 15 bin sterline mal oluyor. Engelli kişi, himayeye muhtaç, acınacak ve çaresiz bir insan değildir. Diğer insanların sahip olduğu olumlu ve olumsuz özelliklerin hepsi onda da mevcuttur. Yani görme engelli de herkes gibi bir insandır” dedi.  Gönüllü olarak çalışan Türklere teşekkür eden Dr. Sırrı, yeni yıl önceki düzenlecek etkinliğin ana sponsorun T.F.C. yöneticilerinden Kemal Uçar’ın olacağını söyledi.  

Son derece güzel bir ortamda geçen partinin sonunda çeşitli çekilişler yapıldı ve kuruma maddi yardım sağlandı.

Cemiyet yöneticileri de, Dr. Sırrı’ya katkı ve desteklerinden ötürü teşekkürlerini sundular.