x

Şebnem Çobanoğlu, herkes gibi “Cam şişe işte. At gitsin” demedi ve akrilik boyayla özenle boyayıp, hamur, taş ve çiçek dallarıyla zenginleştirdiği bu materyalden harikalar yaratmaya başladı

Matematik öğretmeni Şebnem Çobanoğlu, çöpe atılacak boş şişeleri büyük bir keyifle boyayıp süsleyerek dekoratif eşya haline getiriyor.
İki çocuk annesi olan Çobanoğlu, okuldan sonraki boş zamanını oyun yazarlığı ve el sanatları çalışmalarıyla geçiriyor.

Boş vakitlerinde hobi amacıyla amatör olarak tiyatro oyunu yazarlığı ve tiyatro oyunculuğu yapan Çobanoğlu, daha sonra boş cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılabileceği fikri üzerine bu alana odaklandı.
Bar ve restoranlardan cam şişe toplayan, yakınlarının verdiği şişeleri de değerlendiren Çobanoğlu, evinin mutfağını atölyeye, yemek masasını da tezgaha dönüştürdü.


 

Şişeleri bir ressam edasıyla dokunup güzelleştiriyor
 

Şebnem Çobanoğlu, evinin bir köşesinde biriktirdiği boş şişeleri akrilik boya ile özenle boyayıp; hamur, taş ve çiçek dallarıyla zenginleştiriyor. Bir cam şişeyi tual yaparcasına saatler süren çalışma sonucunda süsleyen Şebnem Çobanoğlu, ürettiği bu dekoratif şişeleri evinin bir köşesinde biriktiriyor.
Şişe boyamaya hobi olarak başlayan, ardından birçok dekoratif şişe ortaya çıkınca satış yapmaya karar veren Çobanoğlu, çalışmalarının fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaşınca büyük ilgi gördü. Sosyal medya üzerinden Çobanoğlu’na ulaşanlar, özel siparişler vermeye başladı.
Matematik Öğretmeni Şebnem Çobanoğlu, okuldan sonraki boş zamanında amatör olarak tiyatro oyunculuğu yaptığını, daha sonra tiyatro oyunu yazmaya başladığını söyleyerek, çok sayıda izleyicinin seyrettiği oyunların büyük beğeni topladığını belirtti.
Koronavirüs salgını sonrasında evde kaldığı süreçte şişelere akrilik boya ile resimler yapmaya başladığını ve bundan büyük keyif aldığını ifade eden Çobanoğlu, birçok şişe ortaya çıkınca bunları herkesle paylaşma kararı alıp Facebook’taki Shebottle isimli bir sayfa oluşturduğunu kaydetti.


 

İlerleyen süreçte tual yapma fikri var
 

Çobanoğlu, yaptığı dekoratif şişeleri sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra sanat eşyalarının satışa sunulduğu etkinliklere katılarak satmaya başladığını da anımsattı.
Şebnem Çobanoğlu, ilerleyen süreçte bir dükkan açıp buradan daha çok insana ulaşmak istediğini belirterek, tual yapma düşüncesini hayata geçirmesi halinde piyasaya göre daha uygun fiyatlara satış yapmak istediğini söyledi. Çobanoğlu, insanların keyif aldığı şeyleri yapması ve düşüncelerini ertelememesi yönündeki düşüncesini de paylaştı.
İsteğe göre her türde dekoratif şişe yapabilen Şebnem Çobanoğlu’na Facebook’taki kendine ait hesabından, Shebottle isimli sayfadan ve +90 542 853 23 85 numaralı WhatsApp hattından ulaşılabiliyor.