Yaptığı resimlerle genç kuşağın umut vadeden ismi Emine Demir, tüm enerjisini resimlere aktarıyor

Emine Demir, resim yeteneği sayesinde tuvalden duvarlara kadar dokunduğu her alanı renklendirip güzelleştiriyor.
Sanatı, sevecenliği, içtenliğiyle bilinen 19 yaşındaki Demir, yağlı boya tekniği ile adeta harikalar yaratıyor.
Kendisini geliştirmek ve eserlerinin daha çok kişi tarafından görülmesini isteyen Emine Demir, bunun için çok çalışıyor.

Türkçe konuşamadığı dönemde

arkadaş edinemedi, resme yöneldi
 

2002 yılında KKTC’de dünyaya gelen ve Ukrayna asıllı anne, Türk asıllı babanın kızı olan Emine Suzan Demir, 10 yaşına kadar Ukrayna'da yaşadığını daha sonra KKTC’ye gelerek yaşamını burada sürdürdüğünü söyledi.

Demir, ilk yıllarda Türkçe’yi çok iyi bilmediğinden arkadaş edinemediğini ifade ederek, resme yönelip durmadan çizim yaptığını ve kendini geliştirdiğini belirtti. Portre, natürmort, peyzaj ve figür çalışmaları yapan Demir, yağlı boya tekniği ile gerçekçi resim yapmaktan büyük keyif aldığını, ayrıca karakalem çalışmaları da yaptığını ifade etti.

Renkler ve figürlerle duvarlara hayat verdi
 

Emine Demir, akademik anlamda da kendini geliştirme yoluna gitmeyi seçerek, bu yıl ARUCAD Plastik Sanatlar Bölümü’nde eğitim almaya başladı.
Eğitim hayatı devam ederken resim çizmeyi sürdüren Demir, son zamanlarda farklı bir ortam olarak duvarları boyama yoluna gitti. Demir, Beşok Atlı Spor Kulübü’nün duvarlarını hayvan figürleriyle donatarak, adeta duvarlara hayat verdi.
Resim yapmanın ruhunu dinlendirdiğini, resme enerjisini yansıttığını belirten Demir, “Her çizdiğim eserin içine belli duygumu sunuyorum. Tüm enerjimi, çizdiğim resmin içine veriyorum, dalıp gidiyorum hatta çizerken hiçbir şey duymuyorum, etrafı görmüyorum. En güzel tarafı da, resmi ortaya çıkardığım zaman ruhumu eserin içine verdiğimi hissediyorum ve mutlu oluyorum” dedi.
Emine Demir, 2020 yılında WCAA tarafından Güney Kore’de düzenlenen 7. Dünya Gençlik Sanatçıları Festivali’ne katıldığını anımsatarak, yağlı boya tekniği ile siyah bir atı resmettiği eserinin ‘Gelecek Vizyon Ödülü’ elde ettiğini söyledi.
Demir, kendisine ‘dream_art_cyprus’ adındaki Instagram hesabından ulaşılabileceğini ve buradan eserlerinin görülebileceğini aktardı.