NORTH CYPRUS UK- AHMET İLKTAÇ

Geçmişte başbakanlık, meclis başkanlığını ve Başbakanlık Covid 19 Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yapan Dr. Sibel Siber, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, düğünlerde Covid 19 tedbirlerini umursayan kişi sayısının çok az olduğuna şahit olduğunu açıkladı.

Dr. Sibel Siber, paylaşımında “Denetleme yok doğru:; ama denetleme yok diye bu sefer cezadan kurtulmuş sayılmıyoruz ..Maalesef, bu kez bedeli yaşamımız olabilir...” dedi.

İşte ilgili paylaşımın tam metni:

“HASTALIKLARIN YAYILMASI YAKIN TEMAS İLE OLUR”

“Yerel vakalar arttı... İnsandan insana geçen bulaşıcı hastalıkların yayılması yakın temas ile olur. Bu gerçek ortadayken, davet edildiğimiz düğünlerde, kalabalıklarda karşılaştığımız dostlarımızla kucaklaşıp, öpüşüyor muyuz? Gelin, damat ve ailelerine yüzlerce kişi sarılıyor, öpüyor mu? Dar bir pistte sıkışık vaziyette oyunlar oynanıyor mu? Bu vakaların daha da artmaması yani bulaşın önlenmesi için ne yapılması gerektiğini biliyor muyuz? Evet biliyoruz... Peki uyguluyor muyuz? Birkaç düğünde şahit olduğum kadarıyla, kuralları umursayan kişi sayısı çok az...Düğünler için çıkarılan tavsiye kararları var. Denetleyen yok diye mi bu rahatlığımız? Denetleme yok doğru:; ama denetleme yok diye bu sefer cezadan kurtulmuş sayılmıyoruz ..Maalesef, bu kez bedeli yaşamımız olabilir...”