North Cyprus UK

Kuzey Kıbrıs’ta yerel vakalardaki artışın ardından Kovid 19 sürecini değerlendirmek üzere bugün olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından birçok kararla birlikte, tüm velilerin merakla beklediği eğitim konusunda alınan yeni karar da açıklandı.

Dün yüzyüze eğitime başlayan okul öncesi, birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin eğitime devam edeceği duyurulurken, 14 Eylül’de yüz yüze eğitime başlaması beklenen daha büyük sınıflar için ders zilinin çalışı ötelendi.

Bakanlar Kurulu, okul öncesi, birinci ve ikinci sınıfların dışındakiler için, ister özel okul ister devlet okulu olsun, 1 Ekim tarihine kadar eğitimin başlamaması yönünde karar üretti.

Alınan kararları açıklayan Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı  Kudret Özersay, “Okul öncesi birinci ve ikinci sınıflarda gerekli tedbirlere devam edilmesi  ve sıkı denetlenmesi ile eğitime devam edilecektir. Bunun haricinde olan eğitimin ister özel okul ister devlet olsun 1 Ekim tarihine kadar eğitimin başlamaması yönünde karar üretilmiştir. Dershane, etüt ve kreşler ise açık kalacaktır” dedi.

Online eğitim için ise mali durumu yetersiz birçok aile internet, tablet ve bilgisayar sıkıntısı çekerken, Bakanlar Kurulu bilgisayar ve tabletlerde KDV'yi sıfırlama kararı üretmekle yetindi.