Birleşik Krallık’ta 7 yaşında bir çocuk, vücudunu kabarcıklarla saran nadir bir hastalıkla mücadele ediyor ve doktorları, durumunun Koronavirüs (Covid-19) ile bağlantılı olduğunu düşünüyor.
Logan Walsh isimli küçük çocuk, kasım ayında annesiyle birlikte Covid-19'a yakalanmıştı. Doktorlar ikisinin de 6 hafta önce tamamen iyileştiğini düşünüyordu. Ancak Nzherald’ın Yorkshire Live’den aktardığına göre aralık ayında Walsh’in organları zayıflamaya, kalbinden hırıltılar gelmeye ve derisinde kabarcıklar oluşmaya başladı. Doktorlar önce ne olduğunu anlamayıp çocuğu eve gönderdi ancak daha sonraki incelemelerin ardından belirtilerin Pediatrik Multisistem İnflamatuar Sendromu’ndan kaynaklandığına karar verdi. Bu sendrom, Covid-19'un neden olduğu düşünülen nadir ve tehlikeli bir hastalık.
Daha önce Covid-19'a yakalanan başka çocuklarda da bu sendromun geliştiği görülmüştü. Şimdi Logan'ın annesi Jessica Walsh, sağlık uzmanlarının bu tehlikeli hastalığa dair halkı bilinçlendirmesini istiyor. Walsh, oğlunun kusması ve ateşi çıkması üzerine aralık ayında acil servise götürdüğünü ama eve geri gönderildiklerini ifade ediyor. Annenin aktardığına göre Logan'ın durumu birkaç gün sonra kötüleşti ve 16 Aralık'ta vücudunu kabarcıklar ve döküntüler kapladı. Sonunda ambulansla hastaneye kaldırılan Logan’ın söz konusu sendromdan mustarip olduğu ortaya çıktı.
Sosyal medyada hükümet yetkililerini eleştiren ve Covid-19’un neden olduğu bu sendroma dair uyarılmadıklarını söyleyen anne şöyle konuştu:
 “Bu sendromun organlara saldırdığı biliniyor, ana organlardan biri de kalp. Doktorların söylediğine göre Covid-19 hastası çocuklar, bazen hiç belirti göstermiyorlarmış. Ama sonra Logan gibi geri geliyorlarmış. Bu salgının yalnızca yaşlıları etkilediğine dair konuşmalar yapılıyor ve çoğu zaman çocukları etkilemediği söyleniyor. Logan ilk fenalaştığında hiçbir doktor bunu anlayamadı. Covid-19’la bağlantılı durum ancak şimdi ciddiye alınmaya başladı.”