Güzelyurt bölgesi muhtarları ile dün gece biraraya gelen Cumhurbaşkanı Akıncı, KKTC’de dün de 9 Covid 19 vakası saptandığını belirterek, karantina uygulamasının şart olduğunu ifade etti.

Akıncı, “Tedbir alıp insanımızı korumamız lazım. Hükümetin bu konuda karar alarak uygulamayı başlatmasının gerekliliğini sağlık uzmanları vurguluyor” dedi.

Bugün online olarak başlayan yeni eğitim yılı öncesi eksikliklerin de altını çizen Cumhurbaşkanı, eğitimde fırsat eşitliğinin gerekliliğine işaret ederek “Kimi çocuğun bilgisayarı var kimisinin yok; kimisinin interneti var kimisinin yok. Bunlar fırsat eşitliği için önemlidir” diye konuştu

Sürekli olarak altını çizdiği gibi içerisinde bulunulan pandemi sürecinde rotanın sağlıkçılar tarafından çizilmesi gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Kontrolü tamamen kaybetmeden sağlıkçıların daha yüksek sesle konuşmasının zamanıdır. Sağlık daha kötüye giderse ekonomi de çok daha kötüye gidecek. Bundan endişeliyim” dedi.

Cumhurbaşkanı, yüz yüze eğitimin başlayacağı dönemde, gerekli tüm kuralların uygulanarak bulaş riskinin ortadan kaldırılmasının halk sağlığı açısından önemine de dikkati çekti.