Ölümsüz trajedya Othello’nun geçtiği yer olduğu düşünülen Othello Kalesi, Shakespeari’ne kavuştu. Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in girişimiyle Mağusa’ya kazandırılan William Shakespeare’ın büstünü ülkemizin değerli heykeltraşlarından Erdinç ve Mehmet İlkerli kardeşler yaptı. Ümit inatçı’nın danışmanlığını yaptığı Shakespeare büstünün açılışı bugün gerçekleşecek.

‘Otello’ yazısı duvarla birlikte yıkıldı!

Yıllar önce Othello Kalesi önüne inşa edilen ve üzerine Othello yerine ‘Otello’ yazılarak orjinal ismin değiştirilerek yazıldığı duvar, Mağusalıların tepkisi üzerine yıkılarak ortadan kaldırıldı. Duvarın ve yanlış yazılan ‘Otello’nun ortadan kaldırılmasıyla birlikte tarihi doku katledilmekten kurtarıldı. Bölge halkı tarafından olumlu karşılanan bu girişimle birlikte Othello Kalesi görkemli bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

Kale görülmeye değer

Othello Kalesi önüde yer alan toprak alana Mağusa Belediyesi tarafından yapılan peyzaj çalışmasıyla birlikte kale harika bir görüntüye kavuştu. Titiz ve başarılı bir çalışma sonrasında William Shakespear’ın heykelinin de yerleştirildiği Othello Kalesi, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı...

Sırada tel örgüler var

Mağusa Limanı ile Othello Kalesi’ni birbirinden ayıran duvarın üzerinde yer alan ‘paslı tel örgüler’in de bir an önce sökülerek ortadan kaldırılması için Mağusalıların girişim başlattığı öğrenildi. Othello Kalesi’nin tarihi dokusunu bozan tel örgülerin de bir an önce ortadan kaldırılması ve kalenin dokusuna uygun hale getirilmesi için yapılan girişimlerin yerine getirilmesiyle birlikte 1974 öncesinin savaş izlerinin de tarihin çöplüğüne atılması bekleniyor.