CMC maden atıklarının en iyi temizleme şeklinin nasıl olması gerektiğini raporlamak için, Türkiye’den akademisyenler Lefke’ye geliyor.

 

Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği yaptığı yazılı açıklamaya göre, CMC konusunda bir çok çalışmanın içerisinde bulunmuş ve CMC maden atıkları ile ilgili olarak daha önce Lefke’yi ziyaret etmiş akademisyenler, CMC maden atıklarının, insan sağlığı ve çevreye zarar vermeden en doğru şekilde bölgenin nasıl rehabilite edileceği konusunda çalışma yapacak.

 

“Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, eko ve agro turizm işbirliğiyle” gerçekleştirilecek çalışmada; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kurucu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Yard. Doç. Dr. Enver Yaser Küçükgül yer alacak.