Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçim vizyonunu bu gece düzenlenen bir etkinlik, sosyal medya ve televizyonlar vasıtasıyla kamuoyuyla paylaştı. Tatar, "Yeni bir geleceğe yürüyoruz" sloganıyla düzenlenen gecede "Artık ayağa kalkma ve yep yeni bir geleceğe yürüme zamanıdır. Kıbrıs konusunda masaya artık yeni alternatifler gelecek, Kapalı Maraş’a insanlığa kazandıran yeni bir açılım bir gelecek, Mavi Vatan’la ülkemize zenginlik gelecek, Türkiye ile ilişkilerimizin daha da güçlendiği yeni bir dönem gelecek, Kıbrıs Türk halkıyla iç içe, halka açık bir Cumhurbaşkanlığı gelecek" dedi.

Televizyonlar ve internet medyasından canlı yayınlanan etkinlikte Ersin Tatar, konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı’nda neler yapacağını anlattı.

Tatar konuşmasında, Kıbrıs müzakereleri, Kapalı Maraş, pandemi ve iç siyasette hayata geçirmeyi planladığı mekanizmalara ayrıntılı yer verdi.

KKTC olarak egemenlik, güvenlik ve refahım için onurlu bir mücadele yürüttüklerini belirten Tatar, kendi ayakları üzerinde duran bir yapı bir gelecek inşa etme çabasında olduklarını söyledi.

Tatar,  "Benim, vazgeçmediğim bir mücadelem var… Benim mücadelem; hedeflerime başarıyla ulaşabilmek, halkıma, vatanıma yararlı bir insan olmak yönünde olmuştur. Siyasetteki mücadelem de bu anlayışımın devamıdır. Bizim mücadelemiz; Kıbrıs Türkünün bu cennet adada bir bütün olarak barış, huzur, güven ve refah içinde yaşayabilme mücadelesidir. Bu mücadele; yalnızca Kıbrıs Türkleri için değil, aynı zamanda Rum komşularımızın da iyiliğini, barışını ve güvenliğini istemektir. Bu mücadele; Çocuklarımız için yepyeni bir geleceğe hep birlikte yürüme mücadelesidir. Hayatın her alanında daha çok üreterek ekonomik açıdan daha güçlü bir KKTC için gece gündüz çalışma mücadelesidir. İnanıyorum ki bu yeni geleceğe hep birlikte, sizlerin desteği ve güveniyle yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Rum yönetimi ile siyasetçilerinin mevcut zihniyeti değişmeden, Kıbrıs’ta statükoyu değiştirecek, iki halkı barış içinde huzura taşıyacak bir anlaşmanın mümkün olmadığını vurgulayan Tatar, Kıbrıs Türk halkının iki devletli, iki bölgeli, egemen eşitliğe dayalı, her iki tarafında üzerinde anlaştığı bir çözüme hazır olduğunun altını çizdi.