Kıbrıs’ın Kuzeyinde, yüzlerce ülkede dünyayı temizlemek amacıyla kutlanan 15 Eylül Dünya Temizlik gününde, Blue Serbest Dalış Okulu’nun birçok temsilcisi, deniz altını temizledi.

   10 yıl önce Estonya’da, ülkeye yayılan yasa dışı kirletme faaliyetlerine son vermek amacıyla “Bir ülke, bir gün” sloganı ile tüm dünyaya yayılan harekete, ülkemizdeki gönüllüler de katkı koydu.

   Bir buçuk saat süren temizlik sonrası, su altından en çok plastik, bira şişesi ve jilet çıkartıldığını gözlemlenirken, “dünyayı temiz tutalım, dünya hepimizin. Temizlemek güzel ama temiz tutmak en güzeli” mesajı verildi.

İş karada başlar

   “Çevremizi ve denizlerimizi temiz tutalım” sloganıyla hareket eden gönüllüler, çöpün denizlerimize ulaşmadan önce, karada temizlenmesi gerektiği üzerinde durdu.

   Günümüzde, gemilerdeki ve limanlardaki kirliliği durdurmaya yardımcı olmak için düzenlenen direktiflerler olduğunu dile getiren gönüllüler, atık önleme ve azaltma politikalarının uygulanmasını    iyileştirmek, potansiyel olarak birçok fayda sağlayabilir.

   Plajlardaki ve kıyılardaki temizlik etkinliklerinin de sık sık yapılması gerektiği üzerinde duran gönüllüler, “Farkındalık uyandırmanın ve vatandaşları deniz çöpü problemiyle mücadeleye dâhil etmenin iyi bir yoludur. Bu tür etkinliklere katılan gönüllülerin sayısı arttıkça, çevremiz temiz kalacak” dedi.