Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Toplantı öncesi basına açıklama yapan Başbakan Sibel Siber, toplantıda ele alınacak konularla ilgili bilgi verdi.


Petrol Dolum Tesisi konusunun ana gündem maddesi olduğunu belirten Siber, bozulmamış kıyılarımızın bu şekilde kirletilmesine toplumun tüm kesimlerinin karşı olduğunu vurguladı.

“Topluma rağmen herhangi bir yatırım yapılamaz” diyen Siber, bugünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda petrol dolum tesisi konusunun ele alınacağını kaydetti.

Hükümetin, yabancı yatırımlara karşı olduğu gibi bir intiba oluşmasını istemediğini  anlatan Siber, “Ülkemize gerçekten katkı sağlayacak tüm yatırımları destekliyoruz” dedi.

Bakanlar Kurulu’nda ele alınacak bir diğer konunun 40 yıldır haklarını alamayan eşdeğer mal sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi olduğunu söyleyen Başbakan şu şekilde konuştu:

“Eşdeğer mal sahipleri 40 yıldır haklarını alamadı,yıllar önce bu insanlarımıza kaynak pakette size verilecek bişey kalmadı denmişti. Ancak geçmiş hükümet bu kaynak paketten arazi dağıttı. Bu kabul edilemez.

Zeyko arazisi ile kararımızı da bu nedenle vermiştik
Hak yeniyorsa, buna son vermek bizim görevimizdir. Eşdeğer mal sahiplerinin sıkıntılarını gidermek için bu konuyu çözmek istiyoruz.”

Sibel Siber, bir yıla yakın süredir Karpaz’da su sorunu yaşandığını ve bölge sakinlerinin tankerle su aldığını hatırlatarak, hükümet olarak bu sorunu çözdüklerini, bölge halkının suya kavuştuğunu müjdeledi.