Dr. Sibel Biber, Dr. Mustafa Arabacıoğlu ve Dr. Ahmet Özant, Başbakanlık Covid 19 Koordinasyon Konseyinden istifa etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Sibel Siber, Bakanlar Kurulu’nun, bilimsel temele dayanmadan, bilimsel görüşlere başvurmadan aldığı birçok kararın gerekçesini ve izahını yapamaz durumda olduğunu kaydetti.

Siber’in açıklaması şöyle:

“Hükümet, uzun zamandır resmi olarak görüşlerimize başvurmamaktadır. Bakanlar Kurulu, bilimsel temele dayanmadan, bilimsel görüşlere başvurmadan aldığı birçok kararın gerekçesini ve izahını yapamaz durumdadır; bunun için de gelen tepki veya baskılara göre sıklıkla karar değiştirmektedir. Bu da güven kaybına yol açmakta, halktaki güvensizliği derinleştirmektedir.

Başbakanlık Covid 19 Komisyon Başkanı ve üyeler Dr. Mustafa Arabacıoğlu ve Dr. Ahmet Özant bu görevi bu koşullarda sürdüremeyeceğimizi ve 1 Nisan 2020’den itibaren üstlendiğimiz bu görevi Başbakan’a iade ettiğimizi belirtiriz.

Toplum sağlığı için verilen emek, yapılan çalışma kutsaldır. Tüm sağlık çalışanlarımıza da bu vesileyle teşekkürü bir borç biliriz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın sağlığını tehdit eden tüm risklere karşı, her zaman her koşulda halkımızı aydınlatmaya ve bilimsel görüşlere değer veren platformlarda çalışmaya devam edeceğimizi değerli halkımıza saygıyla duyururuz."