North Cyprus UK

Seyis’in paylaşımı şöyle:

“Belediye,Ortaçağ Zihniyeti ile Yönetilecek Çiftlik Değil Ahmet Bey...

Evet Üzgünüm ama, Büyükkonuk belediyesi başkanı Ahmet bey yine suç işliyorsun. Grev bildirimi sürerken ve erteleme kararı süresi içinde hiçbir şekilde Belediyede herhangi bir ad altında istihdam yapamazsın.

Bu Durumda Yasanın Türkçe Anlamı;
Yasanın 16. Maddesinin (1.) fıkrasında ilk cümle yazılı bildirme zorunluluğu yerine getirildi ama grevin 8. Gününde grev 60 gün süre ile erteledi.

Ne oldu? Grev YASAKLANMADI yalnızca ERTELEDİ. Grev ertelendi ama sendika grev kararını kaldırmadığı sürece yeni bir bildirime gerek olmadan 60 gün sonunda grev devam edebilir.

(Yasanın ilgili maddesi alttadır)

Bu durumda yasanın 16. maddesinin 1. fıkra 2. Cümlesi ve 2. Fıkranın ilk cümlesinde de yazdığı gibi grevi ilan edenler grevi kararlarını kaldırmadığı sürece işveren yeni istihdam yapamaz.

Bir de Ahmet bey diyorsun ki "sendika öneri yapmıyor" Tuhaf...

Sendika değil mi ki, sen düze çıkacan diye yıllar var işçiden kestiğin sendika aidatlarını yıllarca vermediğin halde, çalışanların haftada 4 gün çalışarak, ücretlerinden %20 tasarruf yapılmasını da sağladı.

Sen ne yaptın Ahmed'im? düze çıkmayı bırak batmak için elinden geleni yaptın hep. Şimdi ne önerisi istiyorsun?

Sendika, "Çalışanlara olan borcun olan 5 maaşın en azından 1'ini ver ve bundan sonra düzgün öde" diyor.
Başka? "Borcunu yapılandıralım" diyor. Hem de bankalar gibi faiz koymadan, faize faiz koymadan.

Biliyormusun ki sen aylar var ödemedin diye kartlarına yüklenen çalışanlar şimdi bankalara gidip borçlarını faizleri ile ödeyecekler.

Ne İstediğini sen söyle Ahmet bey? Herkes bedava çalışmaya devam mı etsin? Hem bedava çalışsınlar hem de üstünden senin takazanı "İşten atarım haa.., Disipline veririm haa," gibi egonu tatmin edip çalışanları aşağılamanı mı?

Belediye, ortaçağ zihniyeti ile yönetilecek çiflik değil Ahmet bey.

Sayı : 42/1996
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ, GREV VE REFERANDUM YASASI
Grevin başlaması, sona ermesi ve ertelenmesi
16. (1) Grev kararı veren çalışanlar veya sendika, federasyon veya konfederasyon greve başlamadan en az dört işgünü önceden Bakanlığa ve ilgili işverene yazılı olarak bildirimde bulunmak zorundadır.
Ancak yirmi dört saati aşmayan grevler için bildirim zorunluluğu yoktur. İşveren, bildirim yapılan tarihten itibaren hiçbir şekilde yeni istihdama gidemez.
(2) Grev, grev kararını alanlar tarafından sona erdirilir. Grevi sona erdiren bu kararını en geç yirmi dört saat içerisinde Bakanlığa ve ilgili işverene yazılı olarak bildirmek zorundadır.”