Büyükkonuk Belediyesi’nde 50 gündür devam eden grevin varılan anlaşma neticesinde sona ermesini değerlendiren DEV-İŞ Eski Başkanı Mehmet Seyis, belediye çalışanlarına hitaben “çok kritik bir noktada ciddi bir dayanışma örneği sergileyerek önemli bir kavgaya giriştiniz ve alınabilecek en iyi sonuç ile bu kavgada önemli bir başarı elde ettiniz” ifadelerini kullandı.

Büyükkonuk Belediyesi’nde 50 gün haklı olarak onurla bir grev ve direniş gerçekleştiren işçileri kutlayan Seyis, bu yaşananların Belediye yönetimine kaynaklarını daha verimli kullanmaları yönünde ışık tutmasını diledi.

Seyis’in paylaşımı şöyle:

“Kurtulmak Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz.

Büyükkonuk Belediyesinde, Pazartesi iş başı yapacağınız sabaha kadar 50 gün haklı olarak onurla bir grev ve direniş gerçekleştiren işçi arkadaşlarım hepinizi tüm kalbimle kutlarım.

Sevgili dostlarım çok kritik bir noktada ciddi bir dayanışma örneği sergileyerek önemli bir kavgaya giriştiniz ve alınabilecek en iyi sonuç ile bu kavgada önemli bir başarı elde ettiniz.
Umarım bu yaşananlar belediye yönetimine de bundan böyle kaynakları daha verimli kullanması gerektiği yönünde ışık tutar. İmzalanan protokole tam olarak uyarlar umarım. Yok değilse zaten çok gitmez yine sorun yaşanır. Ama sizin mücadele azminiz eminim ki yine gereğini yapar.

Bu günden itibaren yaşadığımız olağanüstü günleri, ve Covit 19 tehlikesini de unutmadan yapacağınız beledi hizmetlerde sağlığınız için her türlü güvenlik tedbirlerini almanızı özellikle rica ederim. İşe başlarken maskeniz ve eldivenleriniz ile başlayın. İşlerken sosyal mesafelere dikkat edin.

Bu günden itibaren işimizi geçmişte olduğu gibi layıkı ile yapmaya devam ederek, gelebilecek olumsuz iftira ve dedikodulara fırsat vermeyeceğinizden zaten eminim.

Böylesi mücadelelerin geldiği aşama, işverenin bakışına bağlı olarak ya süreç içinde oluşan gerginliklerin de izini uzun zaman taşıyacaktır, ya da normalleşmeye dönüşecektir.

Umudumuz soruna ve gerginliğe değil, normalleşmeye dönülmesidir. Ancak, bundan doğabilecek sorunların önüne geçebilmek yine sizin ellerinizdedir.

Olması muhtemel bir tehlike de herhangi bir eylem arkadaşınızın çeşitli çevreler veya işveren tarafından hedef alınmasıdır. Böyle bir durum karşısında tek yumruk olarak “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” ilkesi ile davranarak gerekli tavrı birlikte koymaktan bir an bile tereddüt etmeyiniz.

Herhangi bir eylemci dostumuza görevi dışında baskı olarak algılanacak tavır gerçekleşir veya tahrik edici tutumlar sergilenir ise, yapılması gerekeni anında, hemen sendikanız ile birlikte tavrınızı koyarak sergilersiniz zaten bundan eminim.

Unutmayınız “Kurtulmak Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber, Ya Hiçbirimiz”