Şarap ve turizm kültürünü bir araya getiren önemli bir yatırım, Girne’nin Ilgaz köyünde tatilseverlere kapılarını açtı.

Girne’nin batısında Yeşiltepe olarak bilinen Ilgaz köyünde inşa edilen çok özel bir butik otel, tatilseverler ve şarapseverlerin hizmetine sunuldu. Gillham Vineyard Boutique Hotel, misafirlere, şarap kültürünü sunan muhteşem bir mekan. Alsancak bölgesinin dağ eteklerinde konuşlandırılmış bu şirin butik otelde, dünya standartlarında üretilmiş Etel Şarapları’nın imalathanesi ve üzüm bağları bulunuyor.
Otelin Pazarlama Sorumlusu Orhun Gündüz, bu eşsiz otelle ilgili North Cyprus UK Gazetesi’ne bilgiler verdi.
Gündüz,
Kuzey Kıbrıs'ı ziyaret edecek olanların Ilgaz köyünde inşa edilmiş eşsiz bir turizm tesisi olan Gillham Vineyard Boutique Hotel’i mutlaka ziyaret etmelerini önerdi.



Şaraplara kansere yenik düşen eşi Etel’in ismini verdi


North Cyprus UK Gazetesi olarak, otelin Pazarlama Sorumlusu Orhun Gündüz’e bu tesisi ülkemize kazandıran yabancı yatırımcıların neden Kuzey Kıbrıs’ı tercih ettiğini soruyoruz. Ortakların hikayesi oldukça ilginç:
“Gerçek bir şarap tutukunu olan Ben Zion Friedman, 2000’li yıllarda Kuzey Kıbrıs’ta çalışmaya başlamıştı. Bu süre içerisinde yine gerçek bir şarapsever olan İsrailli yatırımcı Paul Gillham ile tanıştı.
Ben ZionFriedman’ın eşi olan Etel Friedman, eşi ve Paul Gilham’a Kıbrıs’a yatırım yapmayı önerdi. Ancak Etel Friedman bu projenin hayata geçtiğini göremeden kansere yenik düştü. Ben ZionFriedman da, kaybettiği eşi Etel’in hayalini gerçekleştirmek ve ismini sonsuza dek yaşatmak adına Ilgaz köyünde 2017 yılında üretilmeye başlanan şaraplara Etel ismini verdi. Şaraplar, ilk günden itibaren Etel ismiyle üretiliyor.”



Şarap banyosu yapılıyor

Alsancak bölgesinin dağ eteklerine 18 bin metrekare üzerine inşa edilmiş butik otelin bungalow tipi 31 lüks odası bulunuyor. Gillham Vineyard Boutique Hotel’de Kıbrıs’ta bir ilk olan ve beden sağlığına iyi gelen şarap terapileri de sunuluyor. Butik otel içerisinde yer alan Wine Spa yani Şarap Spa’da şarap banyosu yaparak kan hücrelerini yenilemek ve rahatlamak mümkün.


Üzüm bağları eşliğinde Akdeniz’e bakarak şarabınızı yudumlayın
 


Chef Restaurant’ta özellikle Akdeniz ve dünya mutfağından seçkin lezzetler, Gillham’s Wine Bar’da da Etel şaraplarının tadına bakabileceğiniz otantik bir ortam bulunuyor. Restoran ve bar, konumu itibariyle üzüm bağlarının üzerinden Akdeniz’i ve günbatımını seyretme imkanı yaşatıyor.
Gillham Vineyard Boutique Hotel içerisindeki 40 dönümlük alanda Etel şaraplarının hammaddesi olan üzüm bağları da yer alıyor. Bağlarda, 8 farklı türden üzüm yetiştiriliyor. 6 farklı çeşitte üretilen Etel şaraplarının bir de özel üretimi var. Sadece 1493 adet üretilen özel şaraplar, şarap tutkunlarının beğenisine sunuldu.
Süpermarket gibi yerlerde satılmayan Etel şaraplarını şeçkin restoranlarda bulmak mümkün. Lapta’da Calamari Restaurant ve Merit Royal Hotel’de, Bellapais’te Kybele Restaurant’ta ve Gazimağusa’da Caesar Restaurant Etel şaraplarının bulunduğu yerlerden birkaçı.
Şarap ve turizm kültürünü bir araya getiren Gillham Vineyard Boutique Hotel’in müşterileri de, genellikle İngiltere, İsrail, Rusya, Türkiye’den gelen turistler ve Kıbrıs’ta yaşayan yerel halktan oluşuyor.

İki hayır kurumuna anlamlı bağış



Gillham Vineyard Boutique Hotel’de
, Ekim ayının son günlerinde de oldukça anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etel'in ilk Kıbrıs Şaraplarının açık arttırmayla satışı yapıldı.
Etkinliğe, yatırım ortaklarının yanı sıra, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ve bazı milletvekillerinin yanı sıra ülkemizde yaşayan yabancılar ve şarapseverler katıldı.
Canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan davetlilere, Etel Şaraphanesinin ilk Kıbrıs’ta elde edilmiş beyaz şarapları ikram edildi. Bu anlamlı etkinlikten elde edilen gelir, Yeşilyurt Özel Eğitim Merkezi ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği'ne bağışlandı.