BRT’de zaman zaman demokrasiden eser olmadığını dile getiren Şahali, kurumda çok farklı statüler ve zaman zaman da yönetilmesi çok zor olan bir kurum olduğunu kaydetti.

BRT’nin 8-11 Haziran döneminde incelenen haber bültenlerindeki sonuçların çarpıcı olduğunu söyleyen Şahali, ana haber bülteninde ana muhalefet CTP’nin sadece yüzde 2’lik yer tuttuğunu belirtti.

Siyasilerin BRT haber bültenlerinde yer alma oranlarıyla ilgili rakamları okuyan Şahali, BRT’nin çok daha ustaca yönetilmesi gerektiğini dile getirerek, bünyesinde bulundurduğu başarılı çalışanlarıyla diğerleri için kaynak temin edecek şekilde yönetilmesi gerektiğini fakat şu anda bundan eser olmadığını kaydetti.

BRT’nin böylesine antidemokratik yönetilen kurumda zaman zaman Meclis kürsüsünden sesin kesilmesinden dolayı da teknik bir arızanın olmasının ötesinde düşünüldüğünü dile getiren Şahali, BRT’de insan kaynağının doğru planlanarak doğru yönetilmesi ve çalışanlara huzurlu bir ortam sağlanması gerektiğini belirtti.

Erkut Şahali, BRT yasasının yenilenmesi için de hükümetin bir girişimi olmadığını söyleyerek, kurumun demokrasiyi hırpalayan bir tutum içerisinden olduğunu kaydetti.