Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da bahsetti.

Hrisostomos, “Türk lider Erdoğan, yıllarca Türkiye’nin ucuz işgücünü kullanan Avrupa’dan bugün ‘intikam alan’ gerçek bir vatansever” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un Politis’e verdiği ve gazetenin dünkü sayısında manşette yer bulan röportajında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, bir görüşmelerinde kendisine iki devlet çözümü istediğini söylediğini açıklaması, Rum tarafında ortalığı karıştırdı.

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis önceki gün yazılı açıklama yaparak, II. Hrisostomos’u yalanladı, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu da Anastasiadis’i yalancılıkla suçladı.

Kiprianu, şahsi twitter hesabında şu paylaşımı yaptı:

“İki acı gerçek (yeniden) teyit oluyor: 1. Başkan, hiçbir zaman iki devlet çözümü görüşmediğini iddia ederken yalan söylüyor, 2. Tarihte ilk kez bir başkan Kıbrıs’ın yarısını Türkiye’ye hibe etmeyi aklından geçirmekle kalmayıp, çeşitli kişilerle görüştü.”

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu konuyu Nikos Anastasiadis’le görüştüğünü ve Anastasiadis’in olumsuz olmadığını birçok kez kamuoyu önünde açıkladığı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da 3 Kasım 2020’deki görüşmelerinin ardından Anastasiadis’in önüne iki devlet çözümünü koyduğunu ve muhatabının tamamen olumsuz yaklaşmadığını açıkladığı hatırlatıldı, Anastasiadis’in her defasında bu açıklamaları yalanladığına dikkat çekildi.