Gazimağusa Belediyesi şehir genelinde yaya ulaşımının kesintisiz ve güvenli bir şekilde sağlanması için yürüttüğü çalışmalar kapsamında Mustafa Kemal Bulvarı Kaldırım Düzenleme Projesi’nin inşasına başladı.  Yüklenici firma olarak Uçanok Emlak ve İnşaat Şirketi’nin yürüttüğü projede, öğrencilerin yaya olarak üniversiteye ulaşımı için son derece önemli olan Alasya Park ile DAÜ Giriş kapısı arasındaki güzergâha 1200 metre uzunluğunda kaldırım inşa edilecek. Yaya yürüyüş yolu ile birlikte yağmur suyu drenaj kanallarının inşası, otobüs duraklarının yenilenmesi ve duraklar için cep yapılmasını da kapsayacak proje, Gazimağusa Belediyesi’nin engelli dostu Mağusa hedefinde son derece önem verdiği engelli standartlarına uygun olacak. 289 bin TL maliyetli projenin finansmanı yarı yarıya olmak üzere TC Yardım Heyeti ve Gazimağusa Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla karşılanacak.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, kentin fiziki şartlarını, kamu alanlarını yeniden tasarladıklarını, yaya ulaşımının kesintisiz bir şekilde sağlanması için Mustafa Kemal Bulvarı’nın bir kısmını kapsayan projenin başladığını ve hızla tamamlanacağını söyledi. Belediye Başkanı İsmail Arter, 1200 metre uzunluğunda kaldırım projesinin özel ihtiyaçlı insanların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde yapılacağını, Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde DAÜ ile Alasya Park arasındaki güzergâhta güvenli yaya ulaşımını sağlayacaklarını, kaldırımla birlikte güzergâh boyunca su birikmemesi için 460 metre uzunluğunda yeni yağmur suyu drenaj hattının da yapılacağı bilgisini verdi.

 

Arter, projenin yapıldığı yolun öğrencilerin yoğunlukla kullandığı bir bölge olduğu için öncelikli olarak ele aldıklarını, şehrin diğer bölgelerinde de kaldırım yapılması gerektiğini söyledi. TC Yardım Heyeti’nin katkılarıyla yapılacak projenin Mart 2016’da tamamlanacağının bilgisini veren İsmail Arter, sorulan bir soru üzerine sosyal konutların karşısında Çanakkale Göleti’nin kıyı şeridindeki çalışmaya da değinerek, Çevre Koruma Dairesi ve Orman Dairesi ile birlikte yürüttükleri çalışmada ağaçların altında büyük bir temizlik çalışması yaptıklarını, bölgenin halkın kullanımına sunulması için düzenleme yapacaklarını söyledi.