* Tur tekneleri genellikle, Girne'nin Batı sahillerinde bulunan gözde koylar Kervansaray, Escape, Deniz Kızı, Mare Monte ve Sivil Savunma Plajı yakınına demir atıyor, tura katılanlar eşsiz ada manzarası eşliğinde koylarda denize girip serinliyor, su kaydırağıyla da daha eğlenceli vakit geçiriyor. 


Mine AVKIRAN NUR


Turizmin başkenti Girne'deki turistik tekneler, günübirlik turlarla hem turistler hem de yerli halkın vazgeçilmezi.
Girne Antik Liman'dan hareket eden turistik tekneler, tura katılanların hem Girne'nin batı sahillerini denizden görmesini hem de Akdeniz'in masmavi ve berrak sularında hoşça vakit geçirmesini sağlıyor. Girne'nin Batı sahillerinde bulunan gözde koylar Kervansaray, Escape, Deniz Kızı, Mare Monte ve Sivil Savunma Plajı yakınına demir atan tekneler kıyıdan görsel bir güzellik oluştururken, tura katılanlara ise denizden eşsiz bir manzarayı ve masmavi sularda yüzmeyi deneyimliyorlar. North Cyprus UK Gazetesi de, Sabrina Boat Tour'un düzenlediği günübirlik tekne turuna katılarak bu heyecana tanıklık etti.

Babalarını örnek aldılar

Sabrina Boat Tour isimli işletmeyi kurup bugünlere getiren Ersöz Paşa, şirketi sürdürmeleri için genç nesile yani kızı ve damadına devretmiş.
Kıbrıs'ın ilk dalgıçlarından Tuna Çağay'ın oğlu olan ve kaptanlığı babasından örnek alıp meslek edinen Kamil Çağay, tekne turuna katılanları Akdeniz'in Girne sahillerine bakan kısmında koy koy dolaştırıyor. İpek Paşa Çağay ise, hem eşi Kamil Çağay ile şirketin direktörlüğünü üstleniyor hem de tura katılanların yiyecek içeceğinden tutun da muhasebesine kadar tüm planlama ve organizasyonu sağlıyor.

İster küçük ister büyük tekne

1989 yılından bu yana hizmet veren Sabrina Boat Tour'un 3 teknesi var. Bunlardan biri şuan faaliyette değil ancak 35 kişi kapasiteli tekne ve 100 kişi kapasiteli bir diğer tekne ile yaz sezonu boyunca turistler Kıbrıs’ın o muhteşem koylarını uygun fiyata dolaştırılarak, kaliteli bir hizmet sunuyorlar.

İngiliz turist sayısında ciddi düşüş var

Kaptan Kamil Çağay, tekne turlarına ilgiden memnun görünse de, geçmiş yıllara değinmeden edemiyor: "Misafirlerimiz 2013 yılına kadar İngiliz turist ağırlıklıydı. KTHY'nin kapatılmasından sonra İngiliz turist sayısında ciddi düşüş yaşandı. Uçak bileti fiyatlarının giderek artmasıyla İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türkler dahi, değil tekne turuna katılmak, Kıbrıs'a gelmez oldu. İngiltere'den Kıbrıs'a gelmenin maddi ve manevi külfeti giderek arttı. Son yıllarda genellikle Rus, Alman ve İskandinav ülkelerinden turistler ağırlıyoruz. Yerli halk da, tekne turuna meraklı. Tekne turlarına genellikle hafta içi turistler, hafta sonu ise yerli halk ilgi gösteriyor."

Gündüz, günbatımında ve geceleyin tekne turu seçeneği

Sabrina Boat Tour teknelerini tercih edenlere üç faklı zaman diliminde gezi imkanı sunuluyor. Turlardan ilki, saat 11.00'de başlayıp öğle yemeğiyle devam ediyor ve saat 16.30'da geminin limana girmesiyle son buluyor. Bir başka tur seçeneği ise, gün batımının eşsiz güzelliğini tatmak isteyenler için. Gün batımı turunda, tekne saat 17.00'de limandan ayrılıyor ve akşam yemeği ve eğlenceyle saat 22.00'e kadar sürüyor. Geceleyin tekne turu yapmak isteyenler için de, bir alternatif sunuluyor. Saat 21.00'den 00.00'a kadar tekne gezisi yapıp denizde eğlenmek mümkün.
Turda, soğuk mezeler ile balık ve tavuk ağırlıklı açık büfe imkanı sunuluyor. Özel turlarda ise, isteğe göre yiyecek seçeneği değişiyor.

Gözde koylarda demir atılıyor

Tur tekneleri genellikle, Girne'nin Batı sahillerinde bulunan gözde koylar Kervansaray, Escape, Deniz Kızı, Mare Monte ve Sivil Savunma Plajı yakınına demir atıyor. Tura katılanlar bu koylarda denize girip serinliyor, su kaydırağıyla da daha eğlenceli vakit geçiriyor. 
Tekne turuyla doğum günü, nişan, bekarlığa veda, kına ve hatta düğün gibi birçok özel organizasyon yapılabiliyor. Gemi Kaptanı Kamil Çağay'ın anlattıklarına göre, son yıllarda ülkemizde yaşayan yabancıların teknede düğün organizasyonuna yoğun talebi var.
Sabrina Boat Tour, yerli halk ve gruplara da özel indirim sağlıyor.

Turizme destek çağrısı

Sabrina Boat Tour Direktörü ve Gemi Kaptanı Kamil Çağay, sadece Mayıs ile Eylül arası hizmet verdiklerini, turist sayısının artması halinde 365 gün tur düzenleyebileceklerini belirtiyor ve devlete turizme daha çok destek vermesi çağrısı yapıyor.
Sabrina Boat Tour ile tekne turuna katılmak isteyenler, 0090 533 825 26 27 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.