Gazimağusa Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırladığı yeni yıl programı ile 2016’ya merhaba demeye hazırlanıyor. Gazimağusa Belediyesi’nin ana caddelerini ışıklı süslemelerle donattığı Gazimağusa’da Namık Kemal Meydanı’nda yapılacak yeni yıl kutlamalarında bir araya gelecek Gazimağusalılar yeni yıl coşkusunu yaşayacak.

31 Aralık Perşembe saat 20:00’dan itibaren Namık Kemal Meydanı’nda İranlı DJ Namy’nin eğlenceli müzikleriyle başlayacak program, 22:00’da Grup Sihir Konseriyle devam edecek ve ardından meydan müdavimleri yeni yıla ülkemizin başarılı seslerinden Nafiz Dölek’in konseriyle girecek. Yeni yılın ilk anlarında Gazimağusa semalarını aydınlatacak havai fişek gösterilerinin eşliğinde 2015 uğurlanıp 2016 karşılanacak. Öte yandan 31 Aralık tarihine denk gelen Perşembe Pazarı açık olacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yeni yılla ilgili yaptığı açıklamada, sevinçleri ve hüzünleri ile bir yılın daha geride kalmak üzere olduğunu ifade ederek, hazırladıkları organizasyonlarda halkın yeni yılı eğlenceli bir şekilde karşılamasını istediklerini söyledi.  Gazimağusa Belediyesi’nin halkın refahı ve sosyal gelişiminin artırılması ve çevrenin daha iyi olması için çalıştığını, 2016 yılının icraat yılı olacağını ifade eden Arter, halkın layık olduğu hizmeti alması için yeni yılda da yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğini belirtti. Yeni yıl akşamı yaşanacak sevinç ve coşkunun yıl boyunca sürmesi temennisinde bulunan Başkan Arter, yeni yılın genelde tüm insanlığa, özelde tüm vatandaşlarımıza, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini ve sıkıntının olmadığı refah yılı olmasını diledi.