Lefkoşa Türk Lisesi’nde bir öğretmen, 17 yaşındaki genç kadın öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı.

GazeddaKıbrıs’ın edindiği bilgilere göre, bahsi geçen öğretmen ile öğrenci arasında uzun süredir cinsel ilişki olduğu ve öğretmenin, öğrenciden kendisine ve arkadaşlarına başka liseli gençler ayarlamasını ve grup seks yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

Öğrencilere cinsel ilişki için para teklif edildi

Edinilen bilgide, öğretmenin elinde öğrencinin videolarının bulunduğu ve bu videoları başka kişilere de gösterdiği, öğrenciye başka arkadaşlarını ayarlaması karşılığında, para teklif edildiği ve cinsel istismar olayının bu şekilde patlak verdiği belirlendi.

Öğretmen ile öğrenci arasındaki WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı

Olayın patlak vermesinin ardından öğrenci ile öğretmen arasındaki WhatsApp yazışmalarının da ortaya çıktığı, yazışmaların polis ile bakanlığa teslim edildiği ve polisle bakanlığın bu kapsamda soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yazışmalar arasında bahsi geçen öğrencinin, öğretmeninin uygun göreceği başka kişilerle cinsel ilişkiye girebileceği yönünde mesajlar da bulunuyor.

“Ortaklar” tarafından öğrencilere gözdağı

WhatsApp konuşmaları arasında öğretmenin, başka arkadaş ve/veya arkadaşlarından bahsederken “ortak” kelimesini kullanması dikkat çekiyor. Kullanılan “ortak” kelimesinin süregelen organize bir suç durumunu ifade etmek için mi kullanıldığı ise bilinmiyor…

Aralarında cinsel istismarda bulunan öğretmen ve “ortaklarının” da bulunduğu düşünülen bazı kişilerin, olayın duyulmasının ardından öğrencileri konuyu konuşmamaları konusunda gözdağı verdiği de iddia edilirken, aynı uyarının “çocukların geleceğini” etkileyeceği şeklinde ailelere de yapıldığı belirtildi.

Bakanlık olaya müdahale etti

Öğrenci ile öğretmen arasındaki ilişkinin sürdüğü sıralarda, öğretmenin “ortak/ortaklarının” konuyu bildiği ve/veya dahil olduğu ancak olaya müdahale etmediği de iddia edilirken, konunun açığa çıkmasının ardından Eğitim Bakanlığı’nın okula müfettiş gönderdiği ve öğrencilerin bazılarının ifadelerinin alındığı da öğrenildi.

Sendikanın da konuyla ilgili bilgisi olduğu ve süreci takip ettiği de kaydedilirken, soruşturma kapsamında, bahsi geçen öğretmenin 6 ay süreyle açığa alındığı belirtildi. “Ortakların” da isminin karıştığı yazışmalarla ilgili olarak polis tarafından henüz bir adım atılmadı. Konuyla ilgili olarak polisin bir soruşturma yürüttüğü de GazeddaKıbrıs’ın edindiği bilgiler arasında…

Soruşturma hangi aşamada?

Konu, sadece Lefkoşa Türk Lisesi’nde değil farklı okullarda da duyulmuş durumda. Konu hakkında fikir sahibi birçok insan, süreçle ilgili bilgi bekliyor. Bu kapsamda, polis ve bakanlıkta soruşturmanın hangi aşamada olduğu, öğrencileri öğretmen ve “ortaklar”ından kimlerin koruyacağı, bahsi geçen diğer şüphelilerle ilgili herhangi bir adımın atılıp atılmadığı ve bu şüphelilerin suça ne noktada dahil olduğu konusundaki sorular halen cevap bekliyor.

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem: "öğretmen 6 ay görevden uzaklaştırıldı"

Lefkoşa Türk Lisesi’nde bir öğretmenin 17 yaşındaki öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasının ortaya atılmasının ardından Yenidüzen Gazetesi'ne konuşan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, “Bakanlık soruşturma başlattı. Bunun salimen yürütülmesi için de öğretmen 6 ay görevden alındı. Öğretmen ile öğrencilerin ifadeleri alındı.  Ailenin polise de şikayetçi olduğu söyleniyor" dedi.

Yenidüzen’e konuşan Orta Eğitim Dairesi Müdürü Ali Yaman ise, iddiaları yalanlamazken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.  

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ise Eğitim Bakanlığı’nın soruşturma açmak için kendilerini de istişareye çağırdığını, yasal prosedürün çalıştığını ve bunun salimen yürütülmesi için de öğretmenin 6 ay görevden alındığını dile getirdi.

Eylem, öğretmen ile öğrencilerden ifade alındığını da aktardı.

Gazeddakıbrıs’ın haberinde yer alan iddialar arasında öğretmenin öğrencisine istismarının uzun süredir devem ettiği de yer alırken, konunun ilgili sendika ve Eğitim Bakanlığı’nın bilgisinde olduğu belirtildi.

‘Yazışmalar var’

Olayın patlak vermesinin ardından öğrenci ile öğretmen arasındaki diyalogların telefondaki yazışmalardan ve videolardan ortaya çıktığı ve bu doğrultuda soruşturma başlatıldığı ileri sürüldü.

Konunun başka öğrencilerin de bilgisinde olduğu ve soruşturma kapsamında, bakanlığın birçok öğrenciden ifade aldığı iddia edilirken, bahsi geçen öğretmenin 6 ay süreyle açığa alındığı, görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Yaman: “Konu soruşturma aşamasında”

Orta Eğitim Dairesi Müdürü Ali Yaman ise konunun şu anda soruşturma aşamasında olduğunu dile getirdi.

Soruşturmanın sürdüğünü belirten Yaman, konuya ilişkin başla bir açıklama yapmadı.

Eylem: “Dün okula denetmen gönderildi ve öğretmen ile öğrencilerin ifadeleri alındı”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, LTL’de böyle bir olay olduğu yönünde iddiaların bilgilerine ulaştığını, birtakım emarelerin olduğunu ve konunun Bakanlık aracılığıyla soruşturmaya verildiğini dile getirdi.

Dün okula gönderilen denetmenle öğretmen ile öğrencilerin ifadelerinin alındığını anlatan Eylem, ailenin de polise şikayetçi olduğu yönünde duyum aldıklarını anlattı.

“Bakanlık soruşturma açmak için bizi istişareye çağırdı. Yasal prosedür çalışıyor. Bakanlık soruşturma başlattı. Bunun salimen yürütülmesi için de öğretmen 6 ay görevden alındı.” diyen Eylem, şu an ortada olanların sadece iddia olduğunun altını çizdi.

Olayın takipçisi olduklarını dile getiren Eylem, “Sonucunda gerekli tavrı bakanlık yürütecek, biz de olayı takip ediyoruz. Ailenin polise de şikayetçi olduğu söyleniyor.

Birçok öğrenci ifadesi alındı. Dün okula denetmen gönderildi ve öğretmen ile öğrencilerin ifadeleri alındı.

Bu işin aslı varsa öğretmenlik mesleğine yakışan bir tavır değil ve bizim için de kabul edilebilir bir durum değil” şeklinde konuştu.