Gazimağusa Belediyesi’nin uzun bir süreden beridir sıkıntılara neden olan kanalizasyondaki sorunların giderilmesi için yaptığı girişimlerinden sonra kanalizasyon hatları içinde başlayan CCTV kamera görüntüleme ile arıza tespit çalışmaları tamamlanıyor. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, altyapıların rehabilite edilmesinde uzman olan AOL İstanbul şirketinin yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi.

Avrupa Birliği projesi olarak Gazimağusa’da 2009 yılında başlayan ve 2 yıllık bir inşaat süreci sonunda tamamlanması gereken ancak zamanında bitirilemeyen Kanalizasyon Projesi’nin inşaat sürecinde ortaya çıkan sorunların giderilmesi için uzun bir süreden beridir Gazimağusa Belediyesi girişimlerini sürdürmekteydi.

Konuya taraf olan Avrupa Birliği ile yapılan görüşmelerden sonra sistemdeki sorunların tadilat projesiyle çözülebileceği sonucuna varılmasının ardından, kanalizasyon sisteminin düzeltilmesi için çalışmalar başladı. Kanalizasyon sisteminin neden olduğu sıkıntıların asgari düzeyde hissedilmesi için tüm teknik gücüyle sisteme gerekli müdahaleleri yapan Gazimağusa Belediyesi, konuyu nihai olarak çözüme kavuşturacak bir noktaya getirdi.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Gazimağusa Belediyesi’nin kanalizasyon ve atık sularla ilgili sorununun devam ettiğini, zaman zaman kötü kokuların ve taşmaların ortaya çıktığı sorunun kökten çözülemediğini, sistemi yapan müteahhit firma ile Avrupa Birliği arasında mahkemeye taşınan sıkıntıların olduğunu, teknik olarak sorunların çözülmesi gerektiğinin bilinciyle uğraştıklarını söyledi. Arter, sorunlara köklü çözüm bulunması için başlatılan işlemin tamamlanmak üzere olduğunu, yeraltındaki tüm hatların CCVT kamera sistemiyle görüntüleme ve kaydedilmesinin yapıldığını, çıkacak olan sonuç raporuna göre arızalı yerleri tamir edeceklerini ve sistemi çalışır hale getireceklerini söyledi.

“Keşke bunlara gerek olmasaydı. Sistem sorunsuz çalışıyor olsaydı böyle bir çalışmaya gerek olmayacaktı” diyen Arter, bu sorunları çözmek için zahmetli olan bu işi yapmak zorunda olduklarını belirtti. Arter, Gazimağusa için hazırladıkları projelerin yapılacak kazılar nedeniyle olumsuz etkilenebileceğini, bu yüzden projelerin sıralamasında ve önceliklerde değişiklik yaptıklarını, Salamis Yolu Projesi’nin başlayıp başlamayacağını değerlendireceklerini, çalışmaların etkilemeyeceği Hendek Projesi’ne başladıklarını ve proje takvimine devam ettiklerini söyledi.